Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Ο μαγικός τάρανδος της Όλι” της Nicola Killen

 

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ένας θόρυβος ξυπνάει την Όλι και την οδηγεί να ψάξει να βρει από πού ακούγεται και τι είναι. Έξω το χιόνι έχει σκεπάσει κάθε σπιθαμή αλλά η περιέργειά της υπερνικά κάθε “εμπόδιο”. Ντυμένη καλά και μαζί με το έλκηθρό της, αποφασίζει να βγει έξω και να ακολουθήσει τον ήχο. Για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να διασχίσει το σκοτεινό δάσος. Ώσπου, θα πέσει μπροστά σε μία έκπληξη...!
Τι να είναι άραγε το γκλιν, γκλιν, γκλον που ακούει; Θα καταφέρει να βρει την πηγή αυτού του ήχου; Τι θα γίνει όταν θα βρεθεί μπροστά σε μία αποκάλυψη; Πώς βρέθηκε μπροστά σε έναν τάρανδο; Τι θα γίνει όταν θα επιχειρήσει να το βάλει το κολάρο;
Το βιβλίο “Ο μαγικός τάρανδος της Όλι” είναι μία τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία με μία ονειρεμένη εικονογράφηση και με μοναδικά παιχνιδίσματα ανάμεσα στις σελίδες, που αποκαλύπτουν κάτι ιδιαίτερο, έρχεται να μας κερδίσει μέσα από την απλότητα του λόγου και τη μαγεία των εικόνων. Η αγάπη, η μαγεία της συγκεκριμένης νύχτας, η προσφορά, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και άλλα πολλά ξεδιπλώνονται με μαεστρία κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης κερδίζοντας κάθε απαιτητικό αναγνώστη!
Το λατρέψαμε και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Ταξιδέψτε και εσείς στον κόσμο της συγγραφέως και εικονογράφου Nicola Killen!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου