Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι” της Ράνιας Μπουμπουρή

Πάμε στο δεύτερο σημαντικό κομμάτι της εκμάθησης, αυτό της αρίθμησης. Ένα βιβλίο που ξεκινάει από το 1 και καταλήγει στο 20! Πάλι και εδώ μας παρέχεται και δυνατότητα ακουστικής εκμάθησης μέσω κάποιων τραγουδιών από αρκετούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και πολλοί άλλοι.
Πόσο άτακτοι μπορεί να είναι οι αριθμοί; Μάλλον πολύ. Συναρπαστικό ταξίδι χωρισμένο σε δύο μέρη. Από το 1 έως το 12 έχουμε να κάνουμε με ποιητική ροή και οι αριθμοί από το 13 έως και το 20 με μία ιστοριούλα, η οποία δεν θα αφήσει ασυγκίνητη κανέναν! Μη χάσετε λοιπόν ούτε το τρελό αριθμητάρι ούτε και την τρελή αλφαβήτα γιατί θα βοήθουν τα παιδιά σας να κατανοήσουν μέσω της διασκέδασης και του παιχνιδιού καλύτερα τα βασικά βήματα που κάνει κάθε παιδί στις τάξεις του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού.
Ο ποιητικός λόγος δεν λείπει αλλά αντιθέτως σε κάνει να μπεις στο “παιχνίδι” και να γίνει και ο γονιός παιδί και το παιδί να ευχαριστηθεί μία διασκεδαστική ενασχόληση με απότερο σκοπό τη μάθηση και τη γνώση! Επίσης θα το χαρακτήριζα διδακτικό και διασκεδαστικό και μην ξεχάσετε να συνδυάσετε μαζί το βιβλίο με τα τραγούδια που εμπεριέχονται στο cd του βιβλίου! Προμηθευτείτε το και δεν θα χάσετε... απεναντίας θα μπορέσουν τα παιδιά σας να αποκτήσουν γνώσεις μέσω του παιχνιδιού που σας χαρίζει όλη η σειρά των βιβλίων της συγγραφέως!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου