Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Η Ροζώ” της Ράνιας Μπουμπουρή

Τι να πρωτοπω για αυτό το βιβλίο; Η Ρόζα που έγινε Ροζώ γιατί λάτρευε τον Ζορό και τα κατορθώματά του! Πάντα βοηθούσε τους αδύνατους και τους φτωχούς! Και κάπως έτσι, η Ρόζα βάζει τη μάσκα της και την κάπα της από το τραπεζομάντηλο της μαμάς και μεταμφιέζεται σε Ροζώ!
Το μικρό κορίτσι μαθαίνει τη δύναμη της συμμετοχής, της βοήθειας και της φιλίας. Πρώτα βρίσκει ένα μικρούλι γατάκι και του δίνει γάλα για να πιει και να μεγαλώσει. Μετά στο σχολείο προσπαθεί να μάθει ελληνικά σε ένα νέο κοριτσάκι από τη Ρωσία που έρχεται στο σχολείο αλλά δεν γνωρίζει καθόλου γράμματα. Και τέλος, μαθαίνει την έννοια της βοήθειας μέσω των δουλειών του σπιτιού και συγκεκριμένα του δωματίου της.
Άκρως συγκινητικό, γλυκό, διδακτικό με σπουδαία μηνύματα όπως αυτό του να δίνεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Άλλωστε καθένας μας μπορεί γίνει ήρωας με απλές καθημερινές πράξεις και χωρίς να φοράει μάσκα! Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε τη μικρή Ροζώ και πως μπορεί κάποιος να προσφέρει έστω και απλά πράγματα, που όμως μπορούν να καλυτερέψουν τις ζωές των γύρω μας, είτε πρόκειται για ένα μικρό ζωάκι είτε για έναν συνάνθρωπό μας! Με συγκίνησε πολύ η ιστορία με το γατάκι και αυτή με τη μικρή καινούρια της φίλη! Τι όμορφο που είναι το συναίσθημα του να προσφέρει κάποιος και να δίνει! Και πόσο πιο όμορφο όταν αυτό το κάνει ένα παιδί, γιατί μόνο έτσι μπορεί να μας γίνει βίωμα και στάση ζωής...!!! Αν λοιπόν έχετε ένα παιδί που δεν θέλει να προσφέρει τότε αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο. Αλλά και από την άλλη αν έχετε ένα παιδί που του αρέσει να προσφέρει δωρίστε το για να δει πόσο σπουδαίο και αναγκαίο για την εξέλιξή του είναι αυτό που κάνει. Άλλωστε η επιβράβευση είναι σημαντικό κίνητρο για κάθε άνθρωπο!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου