Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ένα τρελό τρελό αγρόκτημα” της Ράνιας Μπουμπουρή

Φυσικά και από αυτό το βιβλίο δεν λείπει το cd, όπου μπορούμε και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ακούσουμε τα 14 τραγούδια του, τα οποία ερμηνεύουν καλλιτέχνες όπως ο Κρατερός Κατσούλης, η Βασιλική Ανδρίτσου, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Χρήστος Λούλης και πολλοί άλλοι.
Το βιβλίο της παιδικής τριλογίας κλείνει με Ένα τρελό αγρόκτημα! Εδώ η συγγραφέως προσπαθεί να εγείρει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και τα καταφέρνει επάξια! Με μάγεψε ο τρόπος σκέψης της για το πως θα δώσει στα παιδιά να καταλάβουν πως δεν μπορούμε να κάνουμε “άνω – κάτω” τη ζωή των ζώων. Μέσα από τις ιστορίες που λένε τα ζώα για τη συνεισφορά τους προς τους ανθρώπους προσπαθούν να δείξουν στα εγγονάκια του κυρ Νίκου και της κυρα-Θεοδώρας, τη Ζέτα και τον Χάρη, πως δεν θεωρούν παιχνίδι τις σκανδαλιές τους και τα “παιχνίδια” που τους κάνουν.
Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να καταφέρει να μπει στη ψυχολογία των παιδιών και να μπορέσει να περάσει όλα αυτά που επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο η Ράνια Μπουμπουρή! Της αξίζουν αμέτρητεα συγχαρήτηρια και για τα τρια βιβλία της τριλογίας και σίγουρα θα τρέξω να προμηθευτώ όλα τα βιβλία της γιατί από όλα θα διδαχτώ και κάτι. Άλλωστε όλοι μας είμαστε παιδιά, είτε μικρά είτε μεγάλα δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά η ψυχή μας! Αν ψάχνετε ένα βιβλίο μέσα από το ποίο τα παιδιά σας θα μάθουν τη σωστή συμπεριφορά, που οφείλουν να έχουν προς τα ζώα τότε το βρήκατε!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου