Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ο δράκος μπουρμπουλήθρας” του Σπύρου Πετρουλάκη

Αλήθεια τι γίνεται όταν ένας δράκος δεν βγάζει φωτιά αλλά μπουρμπουλήθρες;;; Μα και φυσικά ένας πανικός. Δυστυχώς οι άλλοι δράκοι τον διώχνουν από τη φυλή τους εξαιτίας της διαφορετικότητας. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, του απαγορεύουν ακόμα και να πετάξει... Άκουσον – άκουσον... Η καταπίεση σε όλο της το μεγαλείο. Τι θα γίνει όμως όταν αυτός ο δράκος ξεχάσει την απογόρευση και θα βρεθεί ξαφνικά σε ένα χωριό ανθρώπων; Φυσικά οι άνθρωποι θα τρομοκρατηθούν! Αλλά ένας μικρός μας φίλος θα ορθώσει το ανάστημά του και θα του ζητήσει να αναμετρηθούν! Και κάπου εκεί ξεκινάει μία απολαυστική ιστορία γεμάτη γέλιο και χαρά. Ο δράκος με τον μικρό Σωτήρη θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι.
Το βιβλίο μας μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της καθώς και το κατά πόσο εμείς οφείλουμε να την κατανοήσουμε και να της δώσουμε το βήμα να δούμε πως ναι μεν είναι κάτι άλλο και διαφορετικό αλλά δεν είναι κάτι το μεμπτό ή το άσχημο και αυτό που πρέπει να κάψουμε στην πυρά σαν τις “μάγισσες” κατά τον Μεσαίωνα. Άλλωστε η συζήτηση είναι ο μόνος τρόπος για να δούμε τι είναι αυτό που κάνει τον άλλον διαφορετικό από εμάς και γιατί συμβαίνει αυτό.
Μέσα από το γέλιο, τη συγκίνηση, τη χαρά και την αγκαλιά που προσφέρεται κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, οι μικροί μας φίλοι θα διδαχθούν σπουδαία πράγματα και φυσικά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση ή κάποια ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχουν κάποιοι αλλά από την καρδιά που μπορεί να γεννήσει συναισθήματα όμορφα και ουσιαστικά! Γι'αυτό λοιπόν πιστεύω ακράδαντα πως είναι από τα βιβλία που κάθε παιδί οφείλει να διαβάσει για να μάθει πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό. Άλλωστε κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κανέναν!





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου