Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΤΟ ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ


«Το ρ της ερωμένης» της Ειρήνης Βαρδάκη είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα είδος που συνδυάζει και ισορροπεί ανάμεσα στο ερωτικό, το κοινωνικό δράμα και το αστυνομικό.
Αγγελική – Σέργιος ένα ζευγάρι παντρεμένο  με ένα παιδί την Νεφέλη,  που το έχει καταπιεί η ρουτίνα της ζωής …
Ευρυδίκη – Σέργιος μια παλιά γνωριμία που μετά από ένα μοιραίο βράδυ ακολουθεί μια θυελλώδης σχέση…
Θα μπορούσε να ήταν ένα ακόμη ερωτικό τρίγωνο, όμως όχι.
Ένας παλιός θάνατος…. ή μήπως ήταν φόνος ; κλεισμένος στα αρχεία της αστυνομίας.
Ένας φόνος που πρέπει να εξιχνιαστεί. Ο αστυνόμος Δεγλής ( το γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο της συγγραφέως την Κρυσταλλία),  πρέπει να καταφέρει να ξεσκεπάσει το δολοφόνο.
Αγγελική : η σύζυγος. Μια γυναίκα, εργαζόμενη μητέρα, που η ρουτίνα της ζωής και του γάμου της την έχουν κάνει να απομακρυνθεί με το Σέργιο και απλώς να ζουν μια συμβατική ζωή.
……» «Η δική μου ήσυχη οικογενειακή ιστορία. Κι αν κάτι έμαθα να φοβάμαι από τότε, είναι η ησυχία. Γιατί; Γιατί σε αυτήν την ακλόνητη σιωπή μπορείς και ακούς. Ακούς αυτό που έρχεται. Ακούς τους αμέτρητους σεισμούς στα έγκατα του κόσμου, ακούς και εκείνον το μεγάλο που έρχεται, ναι, τον ακούς την ώρα που γεννιέται…..»
Μια γυναίκα που βλέπει το γάμο της να γκρεμίζεται και μαζί με αυτόν και οι όποιες ισορροπίες της, προσπαθεί να κρατηθεί από την δουλειά της και το μεγάλωμα της κόρης της, πληγώνεται από την αδιαφορία του Σέργιου, την απιστία του και  αισθάνεται να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.
Σέργιος : ο σύζυγος, ο στοργικός  μπαμπάς της μικρής Νεφέλης. Ζει μια ήσυχη, χλιαρή ζωή με την οικογένεια του και μόλις έχει χάσει την πολυπόθητη προαγωγή από την δουλειά του, βγαίνοντας να ξεσκάσει ένα μοιραίο για όλους βράδυ, συναντά μια παλιά του συμμαθήτρια, την Ευρυδίκη, και από εκεί ξεκινούν όλα….. Θα γίνει ερωμένη του, θα την λατρέψει, θα παίξει με το μυαλό του, θα γίνει εμμονή του.
Ευρυδίκη : η ερωμένη. Μια γυναίκα που η ζωή της μοιάζει με της Σταχτοπούτας όμως δεν είναι έτσι. Παντρεμένη με τον πάμπλουτο επιχειρηματία Αντρέα Καρνέζη  ζει μια χλιδάτη ζωή, μοιάζει τυχερή στη ζωή της, όμως ξέρει πολύ καλά να κρύβει τα πιο δικά της συναισθήματα.
Είναι η βασίλισσα στην σκακιέρα, στο παιχνίδι που μόλις άρχισε, και ο Σέργιος ο βασιλιάς, η ίδια τον διάλεξε για αυτόν τον ρόλο. Το παιχνίδι γίνεται θανάσιμο, πρέπει κάποιος να θυσιαστεί. Η βασίλισσα πρέπει να σώσει το βασιλιά της, όμως το παιχνίδι παίρνει πιο επικίνδυνη τροπή όταν εμφανίζεται ένα τρίτο; πρόσωπο. Τότε ο βασιλιάς πρέπει να θυσιαστεί για να σώσει τη βασίλισσα του.
Κάθε ένας από τους ήρωες με πρωτοπρόσωπη διήγηση, ξετυλίγει σιγά σιγά το κουβάρι των μυστικών, των λαθών, του αίματος.
Το ρ της ερωμένης είναι ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα, που παίζει με το μυαλό σου, δεν σε αφήνει σε ησυχία μέχρι να το τελειώσεις περιμένοντας την κάθαρση.
Η συγγραφέας διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ψυχογραφεί πολύ καλά τους ήρωες της και καταφέρνει να δώσει στον αναγνώστη τα στοιχεία που
χρειάζεται ώστε να γνωρίσει τις ιδιοσυγκρασίες τους και τους χαρακτήρες τους. Οι περιγραφές της πολύ ζωντανές , έντονες που σε παρασύρουν στα μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής του κάθε ήρωα.
Ένα βιβλίο ξεχωριστό που περιμένει να το ανακαλύψετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου