Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

"Αναγόρευση της Κικής Δημουλά σε επίτιμη διδάκτορα του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ" Κική Δημουλά

Κική Δημουλά

Αναγόρευση της Κικής Δημουλά σε επίτιμη διδάκτορα του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ


Δοκίμιο / Ελληνική Ποίηση
Α' Έκδοση: 2016
Σελίδες: 56
Διαστάσεις: 17 x 22
ISBN: 978-960-572-111-4

Στις 20 Μαΐου 2015, η ποιήτρια―Ακαδημαϊκός Κική Δημουλά αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελετή από τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη, τον κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. καθηγητή Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, την καθηγήτρια του τμήματος Θεολογίας Αννα Κόλτσιου-Νικήτα και τον πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή Περικλή Μήτκα, καθώς και η ομιλία της Κικής Δημουλά με τον τίτλο «Η πλάνη».




Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα, όπου και ζεί. Παντρεύτηκε τον μαθηματικό και ποιητή Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος επί 25 χρόνια. Το 2002 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 1972 τιμήθηκε με το Β' Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το λίγο του κόσμου, το 1989 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Χαίρε ποτέ και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή Η εφηβεία της λήθης. Η Association Capitale Européenne des Littératures την βράβευσε, τον Μάρτιο του 2010, με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στο πλαίσιο της πέμπτης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Λογοτεχνίας. Ποιήματα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου