Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το ταξίδι της φωτιάς” της Σοφίας Βόικου

Το βιβλίο μας ταξιδεύει σε δύο εποχές, αυτή του Μεσαίωνα και τη σημερινή.
Στον Μεσαίωνα, η Νηρηίς στο ταξίδι της καταδίωξής της θα γνωρίσει τον Μιχαήλ. Δύο κόσμοι αταίριαστοι. Η Νηρηίς έχει μάθει να επιβιώνει στα δάση και να μιλάει με τον κόσμο των φυτών ενώ ο Μιχαήλ κυνηγημένος από τον ίδιο του τον εαυτό και τις τύψεις είναι μεγαλωμένος με τους ανθρώπους. Οι δύο νέοι θα ερωτευτούν παράφορα. Μόνο που το θειάφι της Κόλασης θα συγκρούεται με το μπλε του Παραδείσου.
Στο τώρα, η Νεφέλη φανερά απογοητευμένη απο την αποκάλυψη της σχέσης της κολλητής της φίλης με τον σύντροφό της θα αποδεχτεί την πρόσκληση του αρχηγού της αποστολής Νικολά να γίνει η βοτανολόγος στα ευρήματα που θα τους αποκαλυφθούν της εποχής που καίγανε τις γυναίκες στην πυρά γιατί θεωρούνταν μάγισσες. Κατά τη διάρκεια των ευρημάτων θα δουμε να γεννιούνται ανάμεσά τους συναισθήματα αγάπης.
Οι συνεχείς χρονικές εναλλαγές προκαλεί το ενδιαφέρον στους αναγνώστες να ρουφήξουν την ιστορία και να φτάσουν στο τέλος της. Έρωτες, πάθη, ίντριγκες, μίση, απογοήτευση, φιλία και προδοσία συνθέτουν την υπόθεση του βιβλίου. Η γραφή όμορφη και καθηλωτική σε αρκετά σημεία σε κάνει να μη θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Πιστεύω πως θα ταξιδέψουν όλοι οι αναγνώστες του σε ένα μεταφυσικό και μεσαιωνικό παραμύθι. Διαβάστε το και θα ενθουσιαστείτε οι φαν του είδους του.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου