Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το μυστικό της καταιγίδας” της Σοφίας Βόικου


Μία παλιά καταιγίδα κατάφερε να πάρει μαζί της κρυμμένα μυστικά. Μία δεύτερη καταιγίδα θα ξυπνήσει από το λήθαργο κάποιες αλήθειες.
Τελικά η αμαρτία μένει για πάντα ατιμώρητη; Μία κατάρα μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο σε αιώνια καταδίκη της ψυχής του; Το μίσος κατατρώει τις ψυχές κάποιων ηρώων μέχρι τη δύση της ζωής τους; Η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάθη;
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο ενικό πρόσωπο, αυτό της Κλειώς, μόνο που η όλη ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά, από τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Αννιώ, ο Λογγίνος, ο Πετρής, ο γερμανός Πάουλ είναι οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν την ιστορία του τότε. Μόνο που η ιστορία παρόλα τα χρόνια μεταφέρεται στο σήμερα και στις ζωές της Κατερίνας, της Πηνελόπης, της παπαδιάς, του Προέδρου και του Λογγίνου. Μέσα σε τόσες τραγικές φιγούρες έρχεται η Κλειώ με τον Πελαγκρίνο να γεμίσουν με λίγο γέλιο το βιβλίο.
Το γέλιο και οι αστείες καταστάσεις που βιώνει η Κλειω γίνεται η σανίδα σωτηρίας για να ευθυμίσουμε μέσα σε πολύ πόνο, μίσος, πάθη, οργή, απογοήτευση, μυστικά και αμαρτίες που περιμένουν εναγωνίως τη λύτρωση και την ανακούφιση. Η γραφή της όσο πάει γίνεται και πιο δυνατή, με κατανοητό τρόπο και χωρίς πλατειασμό και το βιβλίο είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου