Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Στη σκιά του Αυγερινού” της Σοφίας Βόικου

Η Τερέζα σαν μία Σκάρλετ Ο' Χάρα, όπως και στο “Όσα παίρνει ο άνεμος”, θα προσπαθήσει να αντιταχθεί ενάντια στο μέλλον που θέλουν οι άλλοι να διαμορφώσουν για την ίδια και να ζήσει τη ζωή της ως το έπακρον.
Ισχυρός χαρακτήρας η ίδια, θα γνωρίσει τον εξίσου ισχυρό και δυνατό Άγγελο Αυγερινό. Ο έρωτάς τους θυελλώδης και με αστείρευτο πάθος και πόθο.
Τελικά μπορούν δύο άνθρωποι τόσο δυναμικοί να επιβιώσουν και ο έρωτάς τους να μείνει παντοτινός; Ή ο εγωισμός και η πυγμή είναι πιο πάνω από αυτούς;
Η μυθοπλασία όταν συναντά την αληθινή ζωή κάνει θαύματα και εδώ η συγγραφέας το κατάφερε περίφημα! Δεν με κούρασε. Τουναντίον, με εξέπληξε και μου έδειξε πως η ισχυρογνωμοσύνη μπορεί να γίνει η κόλαση και ο παράδεισος της ζωής μας και της προσωπικότητάς μας. Τι λιγότερο λοιπόν να περιμένω από τη κα. Βόικου; Δεν στέκεται στα γεγονότα της εποχής αλλά στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων με ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό. Αν και το βιβλίο μου θύμησε το “Όσα παίρνει ο άνεμος” ήταν τόσο δυνατό που δεν με έκανε να πλήξω ή να αισθανθώ πως ξαναδιαβάζω μία ακόμη επανάληψη! Με ιδιαίτερη γραφή σε κεντρίζει και σε προσελκύει να ταξιδέψεις στις λέξεις της.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου