Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Η άγνωστη δίπλα μου” της Μαίρης Κωνσταντούρου

Το βιβλίο με εξέπληξε ευχάριστα! Πολύ ιδιαίτερο και η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα η συγγραφέας να καταπιαστεί με ένα βιβλίο που “μυρίζει” φαντασία.
Στο χωριό Αιθερικό η Μελίνα προσπαθεί από το μηδέν να ξαναχτίσει τη ζωή της. Ο θάνατος των γονιών της θα γίνει ο λόγος να εξαφανιστεί από την Αθήνα και να προσπαθεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές. Όπως κάθε χωριό, έτσι και εκεί θα συναντήσουμε τον “τρελό” ή παράξενο στο πρόσωπο του Μάνου, το καρδιακό φίλο Λεωνίδα, τον γόη Νότη, τον έξω καρδιάς και άνθρωπο της διπλανής πόρτας Κώστα, την διαννοούμενη Βαγγελίτσα, την ερωτευμένη Αναστασία, τη γιατρό Μελίνα και την αδερφή της Ερασμία, την οποία αποκαλούν “εύκολη”. Και τέλος έχουμε μία παράξενη παρουσία.
Ποια είναι η λοιπόν αυτή η παράξενη νυχτερινή παρουσία; Η Θεώνη, αρραβωνιαστικιά του Νότη αυτοκτόνησε ή τη σκοτώσανε; Τι μυστικά κρύβει αυτός ο τόπος; Ποιος θέλει να διώξει και να σκοτώσει τη Μελίνα;
Το βιβλίο σου χαρίζει ένα μεγάλο και γρήγορο ταξίδι. Το διάβασα απνευστί. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και να βιώσουμε συναισθήματα ποικιλόμορφα. Αγάπη, έχθρα, μίσος, εμπιστοσύνη, φιλία, έρωτας, καρδιοχτύπι, απώλειες, πόνο, θλίψη, οργή, απογοήτευση και φυσικά μυστήριο. Θαρρώ πως είναι το καλύτερό της βιβλίο και μάλιστα σε μία κατηγορία, της οποίας τα νερά είναι βαθιά και μπορούν να σε ναυαγήσουν. Όμως η κα. Κωνσταντούρου κατάφερε να επιπλεύσει με περισσή άνεση και να μας μαγέψει μέσα από αυτό το εξαιρετικό ανάγνωσμα! Εύχομαι γρήγορα best seller, το οποίο και αξίζει, όπως φυσικά αξίζει να κοσμήσει τις βιβλιοθήκες μας! Θα το κατατάξω με μεγάλη χαρά μέσα στην πρώτη δυάδα των καλύτερων βιβλίων που εκδόθηκαν μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου