Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο Φύλακας του Οκτώ: Η αρχή…” της Σάντρας Ελευθερίου

Ποιος είναι ο φύλακας του Οκτώ; Μα και φυσικά ο Αιμίλιος Τράι. Ο Αιμίλιος έχασε, όντας βρέφος, τους γονείς του. Με έναν περίεργο τρόπο βρέθηκε σε ορφανοτροφείο. Το κλάμα του αποσυντόνιζε τους πάντες. Όταν, εντελώς ξαφνικά, του βάλανε στα αυτιά του βαμβάκι σταμάτησε να κλαίει. Τι παράξενο… Τι συμβαίνει λοιπόν με τα αυτιά του; Θα το μάθετε αφού διαβάσετε το βιβλίο. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός ο άνθρωπος; Τι σχέση έχει ένας τυφλός μαζί του; Πολλά τα ερωτήματα που θα σας γεννηθούν διαβάζοντάς το, αλλά σελίδα – σελίδα θα σας αποκαλυφθούν όλες οι απαντήσεις.
Το βιβλίο είναι ιδιαίτερο καθώς πληροφορίες για τη συγγραφέα δεν δίνονται πουθενά… όσο και να ψάξετε, δε θα βρείτε το βιογραφικό της ή κάποια φωτογραφία της. Επίσης, η συγγραφέας δε σας βάζει στο «ζουμί» της ιστορίας αμέσως. Αντιθέτως, θα χρειαστεί να διαβάσετε σχεδόν τα 2/3 του βιβλίου για να πάρετε μία γεύση από την υπόθεση. Επομένως, μην εγκαταλείψετε την ανάγνωσή του.
Πρόκειται για ένα εφηβικό βιβλίο, το οποίο μπορεί να διαβαστεί και από μεγαλύτερα παιδιά. Αν λοιπόν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας, τότε θα μαγευτείτε από τον Φύλακα του Οκτώ. Η ιστορία θα σας προκαλέσει αγωνία, σασπένς και γέλιο, με τις χιουμοριστικές ατάκες που θα συναντήσετε. Μόνο που θα αναγκαστείτε να περιμένετε τη συνέχεια, αφού όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος… είναι μόνο Η ΑΡΧΗ! Είναι ένα βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης, ενός αέναου αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, πίστης, κοινωνικών ζητημάτων όπως η αποδοχή του διπλανού μας από εμάς τους ίδιους, η οικονομική ανισότητα αλλά και η κοινωνική και θρησκευτική διαφορετικότητα. Η γραφή του είναι λιτή και μυστηριακή όπως και η ιστορία του. Διαβάζεται απνευστί και μέσω της ανάγνωσης γινόμαστε κοινωνοί μιας πραγματικότητας φανταστικής και συνάμα τόσο αληθινής. Ξεκινήστε το και δε θα χάσετε! Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να βγει και η συνέχεια του βιβλίου, για να μάθουμε την περιπέτεια του Αιμίλιου Τράι, ενός παιδιού που μεγάλωσε γρήγορα μέσα από τα βιώματά του και θα εξελιχθεί σε έναν διαφορετικό ήρωα από τους άλλους. Γιατί οι αντιήρωες είναι πιο γλυκοί και αγαπητοί στους αναγνώστες!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου