Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κριτική βιβλίου “Η Μπέτυ Ρουμπέτη και το νησί του χαμένου θρύλου” της Φανής Τερζόγλου

Πρόκειται για το βιβλίο με το οποίο ανοίγουν οι περιπέτειες της Μπέτυς Ρουμπέτη. Στο πρώτο αυτό βιβλίο της τριλογίας, η Μπέτυ θα ναυαγήσει στο Ψαρονήσι. Η πρώτη της γνωριμία θα είναι με τη Λουκία, τη γάτα της Μάμι Μπλου. Η γάτα θα πιαστεί στα δίχτυα του Έκτορα, ενός σκληρού σκύλου, ο οποίος μισεί τις γάτες. Αλλά θα βρεθεί η Μπέτυ, η οποία σαν από μηχανής θεός θα σώσει τη Λουκία από τα δόντια του. Επόμενη, γνωριμία θα είναι η Μάμι Μπλου, η οποία θα γίνει η θεία της που δεν είχε ποτέ της. Σύμμαχος και βοηθός τους θα αποδειχτεί ο Πλατινί. Επίσης, θα γνωρίσει τον Ερρίκο, ο οποίος θα γίνει ο επιστήθιος φίλος της.
Πώς έφτασε εκεί η Μπέτυ; Από που κατάγεται; Πού είναι ο αγαπημένος της παππούς; Ποιο μυστήριο κρύβει το νησί τους; Τι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού τους; Ο θρύλος είναι κάτι φανταστικό ή αληθινό; Υπάρχουν πειρατές; Τι θα ανακαλύψει η Μπέτυ και ο Ερρίκος όταν θα βρεθούν στην άλλη πλευρά; Θα βρουν τη βάρκα, τον παππού της Μπέτυς ή θα πέσουν σε χέρια βίαια και σκοτεινά;
Η συγγραφέας, Φανή Τερζόγλου, καταφέρνει μέσα από την ιστορία που μας ξετυλίγει να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα όπως είναι η αγάπη, η φροντίδα, η στοργή, η δοτικότητα, η ανθρωπιά, η φιλία και η συλλογικότητα. Αυτά θα συγκρουστούν με τη μοχθηρία, την απληστία και την κακία. Αλλά όπως πάντα έτσι και εδώ το καλό επιβιώνει πάντα. Η περιπέτεια που μας προσφέρει είναι απολαυστική με αστείες σκηνές αλλά και με πολλά μηνύματα, τα οποία αφομοιώνονται από όλα τα παιδιά. Και αν θέλετε την άποψή μου, σας συνιστώ να το διαβάσετε και εσείς –τα μεγαλύτερα παιδιά. Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο διαβάζεται απνευστί, παρέχει πολλά και ουσιαστικά διδάγματα, κρατάει σε εγρήγορση και ενδιαφέρον όλους τους αναγνώστες του και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να περάσουν ένα ευχάριστο αναγνωστικό απόγευμα! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για να το προσφέρετε σε ένα δικό σας άτομο! Το ΔΕΚΑ το αξίζει χωρίς κανέναν προβληματισμό ή περιττή σκέψη!






Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου