Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Συζητώντας με τη Margaret P. Dalkour

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

M.D.: Θα απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση καθαρά ενδεικτικά επειδή θα ήταν άδικο να μην αναφέρω τα ονόματα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που λατρεύω. Οπότε τυπικά θα πω μόνο δύο ονόματα. Ο F. Dostoyevsky και ο F. Nietzsche.


Ερώτηση 2η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

M.D.: Η ανάγκη μου να μοιραστώ με τους άλλους όσα είχα μάθει, όσα είχα ερευνήσει και κατανοήσει και πίστευα πως μπορούσαν να παρέχουν μια αποτελεσματική βοήθεια στον τρόπο ζωής των συνανθρώπων μου.


Ερώτηση 3η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Η μήτρα του κακού”;

M.D.: Σαν μια "Υπενθύμιση" στις μεγάλες αλήθειες που βρίσκονται βαθιά μέσα σε όλους μας ανεξαιρέτως.


Ερώτηση 4η: Τι είναι για εσάς η μήτρα του κακού;

M.D.: Αν εννοείτε τι είναι το βιβλίο, δηλαδή τι αντιπροσωπεύει για μένα θα σας πω ότι είναι ένα κομμάτι από την ψυχή και το πνεύμα μου που επέλεξα να μοιραστώ με όλους. Αν εννοείτε, τι σημαίνει σαν όρος σαν έννοια γενικότερα, τότε θα σας πω ότι μες από την έννοια της"μήτρας" υπονοούμε τη δημιουργία. Που φυσικά αναφέρεται στα πάντα και μπορεί να φέρει τόσο θετικό όσο και αρνητικό πρόσημο.


Ερώτηση 5η: Ο Frank Winders θα μεταβεί σε τρεις διαστάσεις. Πιστεύετε ότι ο κόσμος αποτελείται από πολλές διαστάσεις;

M.D.: Πιστεύω πως πίσω απ’ όλα υπάρχει μια άπειρη ευφυία εκ της οποίας πηγάζει το παν. Αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει μόνο με τις 5 αισθήσεις μας τότε θα έπρεπε να ζούμε και να βιώνουμε μέσα σ’ ένα πολύ φτωχό "σκηνικό". Πράγμα που δε συνάδει πουθενά με την άπειρη, αρμονική και ακατανόητη Δημιουργία μέσα στην οποία ζούμε. Τα συμπεράσματα δικά σας...


Ερώτηση 6η: Ένα από τα θέματα, τα οποία πραγματεύεστε στο βιβλίο σας είναι η κβαντική μηχανική. Δε σας φόβισε μήπως οι περισσότεροι δεν καταλάβουν το βιβλίο σας, λόγω της άγνοιας που υπάρχει πάνω σε αυτή την κατηγορία της φυσικής;

M.D.: Στο βιβλίο δεν παρέδωσα μαθήματα κβαντικής μηχανικής. Δεν αναφέρθηκα σε κανένα μαθηματικό τύπο. Απλώς ακούμπησα πολύ επιδερμικά τη φιλοσοφική θεώρησή της, εκλαϊκεύοντάς την κι απλοποιώντας τη κατά το δυνατό ώστε να μπορεί να γίνει αντιληπτό το νόημα της ιστορίας από τον καθένα, ανεξάρτητα από το μαθησιακό του επίπεδο. Τουλάχιστο αυτό προσπάθησα...


Ερώτηση 7η: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τη φαντασία;

M.D.: Διότι μες από μια φανταστική ιστορία, κάθε αναγνώστης μπορεί να καταλήξει ελεύθερα στα δικά του προσωπικά συμπεράσματα χωρίς να περιορίζεται να "δει" μια συγκεκριμένη κατάληξη όπως όταν περιγράφεται μια αληθινή ιστορία. Όπως τα παραμύθια έπαιρναν διάφορες τροπές κι εξηγήσεις μέσα στα παιδικά μυαλά μας, ας πούμε πως τούτο το βιβλίο φαντασίας προσπάθησε να πει ένα παραμύθι έχοντας για ακροατές "μεγάλα παιδιά". Υπάρχει ανάλογη αναφορά γι' αυτό το σκεπτικό εντός του βιβλίου.


Ερώτηση 8η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

M.D.: Αυτό που λέω στον πρόλογο του βιβλίου αλλά και που υπονοώ παντού μέσα σε όλη την ιστορία. "Είτε μας αρέσει είτε όχι, ζούμε μέσα σ’ αυτό που σκεφτόμαστε".


Ερώτηση 9η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

M.D.: Αμέσως μετά από τη Μήτρα του Κακού έρχεται το δεύτερο μέρος του βιβλίου "Το Συννεφόδεντρο", αφού ουσιαστικά αποτελεί διλογία. Τρόπον τινά, θα μπορούσε να πει κανείς πως έρχεται να απαντήσει, να εξηγήσει και να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες που είχαν απομείνει ανοιχτές στο πρώτο μέρος της διλογίας. Ελπίζω πως θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!

M.D.: Εγώ σας ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο που μου προσφέρατε στην ομάδα σας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά να γνωστοποιηθεί το βιβλίο ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο!!!







Η Margaret P. Dalkour αγαπά την καλή μουσική, το διάβασμα και τη συγγραφή. Από παιδί τη μαγνήτιζε η εκδοχή του «τι βρίσκεται πίσω απ’ την κουρτίνα» κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να ψάχνει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Σήμερα, έχει καταλήξει πως το καλύτερο σημείο έναρξης αυτής της αναζήτησης είναι αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Κι αυτό επειδή μέσα μας, η έναρξη και η κατάληξη -όση απόσταση κι αν φαίνεται να τις χωρίζει- στο τέλος βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο.
(2016) Η μήτρα του κακού, Εκδόσεις Πηγή
 
 
 
 
 

Η μήτρα του κακού
Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ' το απόλυτο Κακό.
Ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος.
Κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.
Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ' αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.
Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ' αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους -όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους- ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;

Η "Μήτρα του Κακού" αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η λογική και η πίστη μας αποκαλύπτουν έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα απ' τον χώρο του υπεραισθητού κι απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου