Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κριτική βιβλίου: “Η Μπέτυ Ρουμπέτη και ο φύλακας του ωκεανού” της Φανής Τερζόγλου


Η Μπέτυ Ρουμπέτη έρχεται ακόμα μία φορά για να ξετρελάνει τους μικρούς αναγνώστες. Η νέα περιπέτειά της είναι πια γεγονός. Αυτή τη φορά η ιστορία θα ξετυλιχθεί στο Μεγαλονήσι. Εκεί θα μεταβούν ο Έλβιν, η Μάμι Μπλου, οι δίδυμες αδερφές, η Μπέτυ, η Λουκία, ο Ερρίκος, ο Πλατινί και ένας πιλότος, ο Ιούλιος Φλάι.
Ποιος θέλει να απαγάγει τη Μάμι Μπλου; Ποιος είναι ο λόγος που κάποιος θέλει να βλάψει τη γλυκιά νοσοκόμα; Μήπως κάτι άλλο υπάρχει από πίσω; Πού πηγαίνει η Λουκία κρυφά και ποιον ταΐζει; Θα καταφέρουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο; Γιατί μία εκ των εταιρειών του Έλβιν ενδιαφέρεται για έρευνες στα νησιά της περιοχής;
Το συγκεκριμένο βιβλίο, κλείνει με τον πιο επεισοδιακό και αστείο τρόπο την τριλογία των περιπετειών της μικρής μας φίλης. Η παρέα θα ταξιδέψει από αέρος με σκοπό να γνωρίσει νέους τόπους. Εκτός από αυτόν τον λόγο, υπάρχει και ένα ακόμα μυστικό που κρύβει ο Έλβιν, αλλά δε θα σας το πω. Θα σας το αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας, διαβάζοντάς το.
Πρόκειται για ένα σπαρταριστό παιδικό μυθιστόρημα, το οποίο θα προκαλέσει άφθονο γέλιο και συγκίνηση. Θα μάθουμε ποιος είναι ο πιλότος, ποιος θέλει να βλάψει τη Μάμι Μπλου και τον Έλβιν και ποιον βοηθάει η σπιρτόζα Λουκία. Τα μηνύματα που προκύπτουν διαβάζοντας και αυτή την ιστορία πολλά. Από περιβαλλοντικά μέχρι διαπροσωπικά. Η κακία, η ζήλια και ο φθόνος θα αναμετρηθούν με την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, τη φιλία, την προσφορά και την ομαδικότητα, αξίες σημαντικές για την ψυχή των ανθρώπων και όχι μόνο, οι οποίες μπορούν να φέρουν την άνοιξη και την ελπίδα στις ζωές μας. Για όλα αυτά, πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να διαβάσουμε αυτά τα τρία διαμαντάκια και να τα προσφέρουμε στους μικρούς μας αναγνώστες. Τέλος, θα σας πω και το πιο σημαντικό. Διαβάζονται και από τα μεγάλα παιδιά, δηλαδή εμάς που δε θέλουμε να μεγαλώσουμε αλλά να μείνουμε για πάντα μικροί. Γιατί το λέει η ψυχή μας και η καρδιά μας. Άλλωστε, όσοι δεν έχουν αρνητικά συναισθήματα μέσα τους, μένουν για πάντα ΠΑΙΔΙΑ!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου