Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κριτική βιβλίου “Όταν η ματιά σου άγγιξε την ψυχή μου” της Μαρίας Σωφρονίου

Την υπόθεση δε θα σας τη δώσω γιατί φοβάμαι ότι θα προδώσω την ιστορία και την εξέλιξή της. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζονται αυτά τα δύο. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν αληθινό έρωτα, ο οποίος μένει αναλλοίωτος στο χρόνο. Καθώς και τα ονόματα των κεντρικών ηρώων του βιβλίου, την Μαρία και τον Κωνσταντίνο.
Ο έρωτάς τους απόλυτος, μοναδικός, κεραυνοβόλος. Ένας έρωτας που ξεπερνάει κάθε εμπόδιο που θα σταθεί μπροστά τους. Η αγάπη τους πέρα από όρια και νοητά σύνορα. Η ένωσή τους απόλυτη σε ψυχικό και υλικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα θεσπέσιο έργο τέχνης σαν αυτά που ζωγράφιζε η Μαρία.
Εδώ δε θα βρούμε κακούς ανθρώπους, ζήλιες, έχθρες και μίση. Αντιθέτως, θα δούμε σχέσεις γονεϊκές, αδελφικές, φιλικές και ερωτικές.
Είμαι σίγουρη ότι μέσα από την απλότητα της γραφής οι ερωτευμένες και ρομαντικές ψυχές θα βρουν το λιμάνι τους και το βιβλίο που αναζητούν για να γνωρίσουν κάτι τόσο ρομαντικό και αισθηματικό, όπως είναι αυτό, το οποίο προσφέρει η Μαρία Σωφρονίου στους αναγνώστες!

Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο σε ταξιδεύει στη μαγευτική Μεθώνη της Μεσσηνίας, μία περιοχή αγαπημένη στη συγγραφέα, όπως δηλώνει η ίδια στο βιογραφικό της. Επίσης, οι τοπικές εναλλαγές είναι αρκετές και συγκλονιστικές. Από τη Μεθώνη θα μας πάει στη Γαλλία και από εκεί στη λατρεμένη Βενετία και στη Φλωρεντία.





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου