Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κριτική βιβλίου “Εγώ κι εσύ” της Maggie Hall

Η ιστορία του βιβλίου ξετυλίγεται με την Έιβερι Γουέστ. Πρόκειται για ένα κορίτσι, το οποίο δεν γνώρισε τον πατέρα της και η μητέρα της αλλάζει συνεχώς πόλεις. Όταν όμως θα την προσεγγίσει ο Τζακ, ένας σκοτεινός τύπος, η ζωή της θα αλλάξει ριζικά. Και η περιπέτεια ξεκινάει.
Ποια είναι η Έιβερι; Γιατί έχει βιολετιά μάτια; Ποιος είναι ο Τζακ και τι μυστικά κρύβει; Γιατί θα εμφανιστεί μπροστά της κάποιος Στέλαν; Ποιο είναι το Τάγμα; Τι είναι ο Κύκλος και από ποιες οικογένειες αποτελείται; Ποια είναι η αρχαία προφητεία και τι σχέση έχει με την Έιβερι; Γιατί από την Αμερική θα μεταβούν στη Γαλλία και στην Κωνσταντινούπολη;
Η συγγραφέας Maggie Hall μας μεταφέρει σε έναν πολύ περιπετειώδη κόσμο της. Κωδικοί, πάθη, έρωτες, αγωνία, σασπένς, κυνηγητό και σκοτεινά μυστικά έρχονται να ταράξουν την ηρεμία μας, με μία ιστορία, η οποία καταφέρνει να καθηλώσει τους αναγνώστες της. Είναι η πρώτη φορά που έτυχε να πιάσω κάποιο βιβλίο της και πραγματικά με κέρδισε με τη μία. Οι ρυθμοί καταιγιστικοί, ο έρωτας πρωταγωνιστής στο μυθιστόρημά της και εγώ να κρέμομαι σε ένα σχοινί με το κενό από κάτω μου να μου κόβει τα πόδια. Έτσι ακριβώς αισθάνθηκα διαβάζοντάς το. Η γραφή της με παρέσυρε και με βύθισε στα σκοτεινά νερά των λέξεων που με τύλιγαν με την ορμητική τους ροή και τα τεράστια κύματα που σήκωναν. Η βία στο βιβλίο της είναι τόση όση μπορούμε να αντέξουμε και οι νέες πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη κάνοντάς μας κοινωνούς της. Το φανταστικό κομμάτι δε λείπει από το βιβλίο και είναι ένας άσσος στο μανίκι που διαθέτει η συγγραφέας προκειμένου να το ερωτευτούμε μαζί με τους χαρακτήρες της. Εξαιρετική η σκιαγράφηση των ηρώων της, οι οποίοι γίνονται αγαπητοί και αγκαλιάζονται από το αναγνωστικό κοινό ακόμα και όταν μας δείχνουν τον “αγενή” ή σκοτεινό χαρακτήρα τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στη συγγραφέα και σίγουρα το βιβλίο της ανήκει στα αγαπημένα για τη φετινή χρονιά ανάγνωσης! Όσοι δεν το έχετε ή σας προβλημάτισε η ιστορία του οπισθοφύλλου σας προκαλώ να το διαβάσετε! Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και σε εσάς εξίσου! Ένα απλόχερο ΔΕΚΑΡΑΚΙ του δίνω και αν μπορούσα να ανεβάσω την κλίμακα αρίθμησης θα του έδινα το μεγαλύτερο αριθμό που θα υπήρχε! Γιατί το αξίζει και γιατί με παρέσυρε μαζί της να γνωρίσω τη γραφή της και τους χαρακτήρες της!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου