Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κριτική βιβλίου “Το χριστουγεννιάτικο μυστικό” της Άννας Ιακώβου

Η κυρία Νοικοκυροπούλου είναι μία γλυκιά ποντικίνα, την οποία συναντάμε στη βιτρίνα ενός χριστουγεννιάτικου παιχνιδοπωλείου. Είναι πολύ μικρή και αποκαλυπτική. Φέτος, θέλει να αποκαλύψει στα παιδιά ένα χριστουγεννιάτικο μυστικό.
Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Γιατί τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν απορία μόλις τους το αποκαλύπτει; Τι σχέση έχει αυτό το μυστικό με τα παιχνίδια; Ποια είναι η συμπαθητική γριούλα, η οποία κάθε βράδυ στέκει στη βιτρίνα του χριστουγεννιάτικου παιχνιδοπωλείου και κοιτάει με θαυμασμό και στοργή τα παιχνίδια; Η προσωπικότητα του παιδιού τι σχέση έχει με τα παιχνίδια που έχουν στην κατοχή τους;

Πολλά τα ερωτήματα αλλά όλα θα λυθούν με πολλή αγάπη, στοργή και μυστικότητα. Σίγουρα τα παιδιά θα μαγευτούν με την αποκάλυψη της συγγραφέως δια στόματος ποντικίνας. Τα Χριστούγεννα είναι μαγεία όπως και η αποκάλυψη των μυστικών. Και όταν μιλάμε για τον συνδυασμό και των δύο, όλα αλλάζουν μορφή και η πανέμορφη ονειρόσκονη κάνει την εμφάνισή της, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους!
Α! Και να μην το ξεχάσω! Θα βρείτε μία αφίσα, ένα σχέδιο μπισκοτένιου σπιτιού για να κατασκευάσουν και να κολλήσουν οι μικροί μας αναγνώστες και να το γεμίσουν με μπισκότα, κουλούρια και κάθε λογής χριστουγεννιάτικα γλυκά για αυτούς και τους φίλους τους!
Τέλος, δε μπορώ να μη συγχαρώ την τόσο αξιόλογη και λεπτομερής δουλειά της εικονογράφου Αγγελικής Δελεχά, η οποία για ακόμα μία φορά έκανε το χρωματιστό της θαύμα, χαρίζοντας πλούσιες εικόνες! Γιατί η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και γιατί ένα παιδικό βιβλίο μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα από την εικονογράφησή του! Συγχαρητήρια και στη συγγραφέα αλλά και στην εικονογράφο, η οποία κατάφερε να απογειώσει την ιστορία και να μας κάνει να ταξιδέψουμε στις λέξεις και στις ζωγραφιές της! Ο συνδυασμός αυτών των δύο και η πολυτελής έκδοση των εκδόσεων ΘΥΡΑ με το σκληρόδετο εξώφυλλο κάνουν τη διαφορά και το κάνουν αγαπημένο ανάγνωσμα τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους αναγνώστες!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου