Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα & άλλες ιστορίες από την Προϊστορία όπως τις είπα στην κόρη μου" Νίκος Ποταμιάνος

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ και άλλες ιστορίες από την Προϊστορία όπως τις είπα στην κόρη μου
7.70€
Συγγραφέας: ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ
Έτος έκδοσης: 2017
ISBN: 978-960-04-4844-3
ΣΕΛ.: 88
Σχήμα: 16 Χ 20
Εικονογράφηση: Έγχρωμη
Εικονογράφος: Χριστούλιας, Πέτρος
Βάρος: 126.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: από 8 ετών

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
«Πώς έμαθαν οι άνθρωποι να περπατάνε όρθιοι;» ρωτάει η Μυρτώ.
Από το τι ανάγκασε τον άνθρωπο να σταθεί στα δυο του πόδια, μέχρι τις πρώτες του ανακαλύψεις, και από εκεί στις σπουδαίες εφευρέσεις, στην τεράστια αλλαγή που έφερε στη ζωή του η γεωργία και η εξημέρωση των ζώων, μέχρι τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών, τα ερωτήματα, το ένα μετά το άλλο, μαζί με τις απαντήσεις συγκροτούν μια αφήγηση απολαυστική, ένα ταξίδι στην Προϊστορία με ξεναγό... τον ιστορικό μπαμπά της.

Ο Νίκος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Κατοικεί στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και εξειδικεύτηκε στη νεότερη ελληνική ιστορία. Το Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο. Έχει εκδώσει τις ιστορικές μελέτες Οι νοικοκυραίοι. Μαγαζάτορες και βιοτέχνες στην Αθήνα 1880-1925 (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2015) και Ευγενή παχύδερμα και πάσχοντες εργάτες. Επίκαιρες ιστορίες από τις αρχές του εικοστού αιώνα (εκδόσεις Ασίνη, 2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου