Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Συζητώντας με την Έλενα Αντωνίου για το βιβλίο της "Έρωτας στις φλόγες του πολέμου"


Ερώτηση 1η: Τι σημαίνει λογοτεχνία για εσάς;

Ε.Α.: Η λογοτεχνία είναι ανάσα, είναι ζωή. Αναπτύσσεις τη δημιουργικότητά σου και τον τρόπο γραφής και σκέψης, αποκτάς πιο πλούσια φαντασία, διευρύνεις τους ορίζοντές σου αλλά και τις γνώσεις σου, ταξιδεύεις μέσα από τις σελίδες, αναπτύσσεται ο κοινωνικός πολιτισμός.


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα, κατά τη γνώμη σας, που κάνει κάποιον δημιουργό ξεχωριστό και αγαπητό στο αναγνωστικό κοινό;

Ε.Α.: Πέρα από την καλή γραφή και την ωραία πλοκή σε μια ιστορία, κατά την άποψή μου μετράει πολύ και η αλήθεια του συγγραφέα. Να καταθέτει, δηλαδή, την ψυχή του σ’ αυτό που κάνει. Πιστεύω ότι έτσι δείχνει τον σεβασμό του πρώτα απ’ όλα στον εαυτό του και μετά στον αναγνώστη του, ο οποίος το αναγνωρίζει, το εκτιμά και το ανταποδίδει.


Ερώτηση 3η: Τι συναισθήματα νιώθετε κατά τη διάρκεια της συγγραφής;

Ε.Α.: Αγάπη και πληρότητα. Αυτή είναι η λέξη. Νιώθω ότι το ζω, ότι ανήκω σ’ αυτές τις λέξεις, σ’ αυτά τα βιβλία. Εκείνη τη στιγμή ζω τη ζωή που ονειρευόμουν. Είμαι εγώ. Και τα συναισθήματα που βιώνω αντανακλώνται στις ιστορίες μου.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Έρωτας στις φλόγες του πολέμου”;

Ε.Α.: Είναι ένα πολύ δυνατό ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής με έντονα συναισθήματα. Με ίντριγκα και ιδιαίτερη πλοκή. Προσφέρει ένα όμορφο ταξίδι σε άλλη εποχή, όπου ο έρωτας ήταν ιδανικό για το οποία άξιζε και να πεθάνει κάποιος για χάρη του. Ήταν αιτία και αφορμή για κάθε ανάσα.


Ερώτηση 5η: Μας μεταφέρετε αυτή τη φορά σε ένα μυθιστόρημα εποχής. Σας δυσκόλεψε ή όχι, από την άποψη των ιστορικών στοιχείων που θα έπρεπε να συμπεριλάβετε;

Ε.Α.: Πέρα από την επισταμένη έρευνα σε ιστορικά στοιχεία, αυτό που με δυσκόλεψε ήταν να βρω τα ηθογραφικά στοιχεία της εποχής. Τα στοιχεία της καθημερινότητας. Τι έτρωγαν, τι έπιναν, πώς ντύνονταν, πώς διασκέδαζαν. Περιγράφω πόλεμο, οπότε πρέπει να βρω τι όπλα χρησιμοποιούσαν, ή τι στολές φορούσαν οι αξιωματικοί. Οι κοινωνικοί ρόλοι και οι θέσεις των ηρώων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους… Λεπτομέρειες που έπρεπε να τις μελετήσω σε βάθος και ήταν δύσκολο να βρω βιβλιογραφία για κάτι τέτοιο.


Ερώτηση 6η: Η Άννα θα ερωτευτεί τον Μάρκους και αντιστρόφως. Μόνο που πάνω από τη σχέση τους πλανάται μία ολόκληρη συνωμοσία. Πιστεύετε ότι και στη ζωή υπάρχουν τέτοια εμπόδια ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή είναι πιο “καθαρά” τα πράγματα;

Ε.Α.: Η τέχνη αντιγράφει τη ζωή λένε και σε όποια εποχή και αν βρεθούμε, πάντα θα υπάρχει κάτι ανάλογο. Ίσως μόνο σήμερα που όλα έχουν απλοποιηθεί σε σημείο ισοπέδωσης και μηδενισμού, να μην υπάρχουν πολλές, έντονες και παθιασμένες ιστορίες αγάπης ή τέτοιες «συνωμοσίες», αλλά πάντα και παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις.


Ερώτηση 7η: Φόνοι και αντιζηλίες αναπτύσσονται σε έναν κόσμο μακριά από εμάς, τόσο από άποψη χρονολογίας όσο και ταξικών διαφορών. Θεωρείτε ότι εκείνα τα χρόνια αυτά είχαν περισσότερη ισχύ και δύναμη εν συγκρίσει με τον 21ο αιώνα;

Ε.Α.: Πιστεύω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο. Και πλέον το θέμα των χρημάτων και της εξουσίας, ακόμη και αυτό των ταξικών διαφορών και της διανομής εδαφών, παραμένει σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην πρόκληση πολέμων σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ερώτηση 8η: Η αγάπη στο τέλος υπερνικά τα εμπόδια; Στα μυθιστορήματα το βλέπουμε σχεδόν σε κάθε ανάγνωσμα. Στην αληθινή ζωή ισχύει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η άποψή σας;

Ε.Α.: Όσο ρομαντική και αν είμαι, πιστεύω ότι στη ζωή μόνο η αγάπη δεν είναι αρκετή. Τουλάχιστον αυτό μου έχει δείξει η προσωπική μου εμπειρία. Ως συγγραφέας όμως επιθυμώ ένα «ευτυχισμένο τέλος» γιατί όταν όλα στη ζωή πάνε στραβά, χρειαζόμαστε στο βιβλίο μας κάτι που να μας γεμίσει μαγεία, αισιοδοξία και χαμόγελο.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Ε.Α.: Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους και τη στήριξή τους. Μου χαρίζουν το πιο μαγευτικό ταξίδι της ζωής μου και εγώ θέλω να ανταποδώσω με ιστορίες που αγγίζουν τις καρδιές και τα βαθύτερα συναισθήματά τους. Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει από την πρώτη στιγμή και από το πρώτο βιβλίο έως και σήμερα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Η αγάπη τους είναι κίνητρο για όλα…


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Ε.Α.: Το επόμενο βιβλίο μου, «Στην τελευταία στροφή», κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου από τη Silk books. Είναι ένα σύγχρονο ρομαντικό μυθιστόρημα. Είναι ένας νέος έρωτας. Ήταν τόσο έντονη ιστορία τόσο σε συναισθήματα όσο και σε εικόνες που με παρέσυρε, με συγκίνησε, με ταξίδεψε και επιθυμώ όλα αυτά που βίωσα εγώ κατά τη συγγραφή του να τα νιώσει και ο κάθε αναγνώστης. Να πω βέβαια και ότι το φθινόπωρο/χειμώνα θα επανακυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο «Τα Δάκρυα του Πάθους» που ήταν αυτοέκδοση, από τη Silk ενώ τους πρώτους μήνες του 2020 θα κυκλοφορήσει η συνέχεια «Μετά τα Δάκρυα του Πάθους» και ανυπομονώ να μοιραστώ και αυτές τις ιστορίες μαζί σας.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδος ο “Έρωτας στις φλόγες του πολέμου”!!!

Ε.Α.: Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη συζήτησή μας. Καλή συνέχεια.






Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει, ενώ κατάγεται από τη Μήλο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική.
Εργάζεται σε ημερήσιες εφημερίδες ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων αλλά και σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Το πρώτο της βιβλίο ήταν τα Δάκρυα του Πάθους. Tο Καθώς Έπεφτε η Νύχτα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί στη σειρά SILK.
(2019) Στην Τελευταία Στροφή, Bell / Χαρλένικ Ελλάς (υπό έκδοση)
(2018) Έρωτας στις φλόγες του πολέμου, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2018) Πέρα από τις σκιές, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2017) Καθώς έπεφτε η νύχτα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2016) Τα δάκρυα του πάθους ΙΙ, Καραμήτσου Ελένη





Στην Τελευταία Στροφή (κυκλοφορεί στις 07/06/2019)
Στον αγώνα αυτόν, μόνο ο έρωτας θα είναι νικητής…

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Χουάν Γκαμπριέλ Μορένο έχει μάθει να ζει στον ίλιγγο της ταχύτητας και του πάθους. Αυτό που δεν έχει συνηθίσει είναι η απόρριψη. Όταν η μηχανολόγος Αυγή Κάρμεν Πέρεθ μπαίνει στη ζωή του, δέχεται για πρώτη φορά καίριο πλήγμα στον ανδρικό του εγωισμό.

Η όμορφη μηχανολόγος αρνείται να υποταχθεί στη γοητεία του Ισπανού πιλότου αυτοκινήτων ταχύτητας κι αυτός θέτει νέο στόχο, την κατάκτηση της καρδιάς της.

Ενώ για εκείνον είναι ένα προσωπικό στοίχημα, για εκείνη το να ερωτευθεί ένα γόη οδηγό μονοθέσιων είναι εφιάλτης. Κι ενώ παλεύει να καταπολεμήσει την έλξη της προς τον ακαταμάχητο Χουάν, η μοίρα έχει τα δικά της σχέδια γι'αυτούς. Τη στιγμή που παρασύρονται στη δίνη τους πάθους τους, γίνονται έρμαια αόρατων εχθρών που στήνουν γύρω τους αριστοτεχνικά το σχέδιο της εκδίκησης.

Μυστικά από το παρελθόν, πάθη, φόβοι και φιλοδοξίες μετατρέπουν το όνειρο σε εφιάλτη. Οι δύο εραστές χάνουν όσα αγάπησαν και ονειρεύτηκαν και γίνονται αντίπαλοι σ' έναν αγώνα που το γενικό πρόσταγμα το έχει ο έρωτας. Η λύση θα δοθεί στην τελευταία στροφή…



Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου
Την απόλυτη μάχη θα τη δώσει ο έρωτας…

Βιέννη 1775. Ένα φρικτό έγκλημα έξω από την Όπερα δε βρίσκει ποτέ τον ένοχό του.
Είκοσι χρόνια μετά, μέσα στη δίνη των πολέμων και των ανακατατάξεων στη Γηραιά ήπειρο με την εμφάνιση του Κορσικανού Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο αξιωματικός της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Μάρκους ερωτεύεται σε μία στροφή βαλς την πανέμορφη 'Αννα –ένας έρωτας που καλείται να μείνει ζωντανός μέσα από τις συνωμοσίες, τις δολοπλοκίες και τα παιχνίδια εξουσίας.
Οι εχθροί είναι φίλοι και οι φίλοι γίνονται εχθροί στο δρόμο προς την κατάκτηση του θρόνου. Ο νεαρός λοχαγός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μυστικό που απειλεί ακόμη και τη ζωή του, ενώ η αγαπημένη του υποτάσσεται σε έναν γάμο συμφέροντος, με μοναδικό στόχο να μείνουν ζωντανή η ίδια και ο άντρας που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο.
Κι ενώ όλοι και όλα βυθίζονται στη δίνη του μίσους, ο έρωτας δίνει μάχη να μείνει ο μόνος νικητής σε ένα πεδίο όπου οι φλόγες του πολέμου κατακαίνε τα πάντα...



Πέρα από τις Σκιές
Μυστικά, ψέματα κι ένας έρωτας καταδικασμένος από το παρελθόν

Η ιδιότυπη τελευταία επιθυμία ενός Ιταλού μεγιστάνα των γεωργικών επιχειρήσεων εξαναγκάζει την Ελβίρα Ανδριανού να επιστρέψει στη γη και το χωριό της γιαγιάς της στη Θεσσαλία για τρεις μήνες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις ρίζες της και την οικογένεια που δεν γνώρισε ποτέ.
Η νεαρή ζωγράφος και φωτογράφος μόδας, γνωστή στη Ρώμη για τα ερωτικά σκάνδαλα και την ξέφρενη ζωή της, υποτάσσεται στο θέλημα του εκλιπόντα προστάτη της και ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν της, γεμάτο προκλήσεις και αποκαλύψεις.
Αλλά γι' αυτό που δεν είναι προετοιμασμένη είναι η σύγκρουση με το δόγη Ραφαέλο 'Aντζελο Μπαλντίνι, τον μοναδικό εγγονό και κληρονόμο του μεγιστάνα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εκδιώξει την τυχοδιώκτρια από τη γη και την περιουσία του.

Ο Ραφαέλο θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μακριά της και να νικήσει την απαγορευμένη, από την τιμή και το αίμα, έλξη που αισθάνεται για τη γοητευτική εισβολέα.
Κι εκεί που η Ελβίρα έδειχνε ασυγκίνητη σε κάθε ανδρική καρδιά, νιώθει τον κόσμο της να συνθλίβεται από τη σαγήνη του εγωπαθή Ιταλού. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζεται η πανέμορφη αρραβωνιαστικιά του, που θέλει να επιβεβαιώσει με κάθε τρόπο ότι ο γοητευτικός δόγης είναι δικός της...
Το παρελθόν αποκαλύπτεται, οι δολοπλοκίες υφαίνουν τον ιστό τους και οι δύο αντίπαλοι βυθίζονται στη δίνη του μίσους και του έρωτα.



Καθώς Έπεφτε η Νύχτα
Στη δίνη της εξουσίας και του έρωτα…

H φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.

Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να φθάσει στην αλήθεια, ακόμη και τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.

Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου