Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Κριτική Βιβλίου “Αγάπης ραγίσματα” της Βιργινίας Μάρκου

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί αν μπορεί ένα ράγισμα να ξανακολλήσει. Αυτό προσπαθεί και η Βιργινία Μάρκου να μας απαντήσει μέσα από τις δέκα ιστορίες της που περιλαμβάνονται στο βιβλίο της.
Όλοι οι ήρωες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Κάθε ηλικία διαφοροποιεί σε έναν υπέρτατο βαθμό τα πιστεύω και τις “εκπτώσεις” μας. Η αγάπη πρωτοστατεί, λαχταρά, πληγώνεται, ευφορεί και μας αφήνει μία γλυκόπικρη επίγευση.
Ανασφάλειες, κρυφοί πόθοι, ψευδαισθήσεις, φόβοι, ακραίες καταστάσεις, ασέβεια και απιστίες συγκρούονται σε έναν αέναο πόλεμο με ελπίδες, αισιοδοξία, δεύτερες ευκαιρίες και αγάπη.
Το κακό με το καλό, το σκοτάδι με το φως, το μίσος με την αγάπη και την καλοσύνη έρχονται να μας υπενθυμίσουν τι εστί ζωή, ανθρώπινη ψυχή και εσωτερική πάλη. Το ποιος θα βγει νικητής εξαρτάται από πολλούς, αστάθμητους και μη, παράγοντες. Άλλωστε η ίδια η ζωή είναι μία ρόδα που κάνει τη βόλτα της συνεχώς. Πού θα καταλήξουμε είναι κάτι που για άλλους ορίζει η μοίρα και για κάποιους εμείς οι ίδιοι σύμφωνα με τη ρότα που ακολουθούμε.
Μοναδικά συναισθήματα σε ένα βιβλίο που θα μας προκαλέσει και θα ταρακουνήσει τον ψυχικό μας κόσμο συθέμελα. Αν, λοιπόν, αναζητάτε ένα βιβλίο που θα αλλάξει τις κοσμοθεωρίες σας και θα σας διδάξει τότε, αναμφισβήτητα, πρέπει να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου