Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΖΩ" ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ
ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΖΩ
ΣΧΗΜΑ 14Χ 21
ΣΕΛ. 216
ΤΙΜΗ: 15 €
ISBN: 978-960-619-042-1

Το βιβλίο

Ποιος είμαι και από πού έρχομαι;

Γιατί γεννήθηκα και τι να κάνω τη ζωή μου;

Πού να κρύψω, να χωρέσω ή να μοιραστώ την ένταση της επιθυμίας μου για τον άλλο;

Πώς να τολμήσω να εμπιστευτώ τον έρωτα, όταν την ίδια στιγμή θα ζω και θα πεθαίνω;

Τι μου συμβαίνει και η φθορά με αλλοιώνει;

Τα κείμενα του βιβλίου αυτού περιλαμβάνουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό, Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα: Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018, στο Καρπενήσι από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας ΠροσΌψη, την Μητρόπολη Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το συνέδριο είχε ως κεντρική θεματολογία το διάλογο της θεολογίας και της θρησκευτικότητας με τις επιστήμες του ψυχισμού (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπείες), μια και η συνάντηση της μεταμοντέρνας κοινωνικής πραγματικότητας με παραδοσιακότερα αξιακά συστήματα, προσδίδει στον κάθε νέο άνθρωπο τη δυνατότητα να επεξεργαστεί την αλήθεια της ελευθερίας και των επιλογών του.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ανακαλύπτουμε ερωτήματα, ανιχνεύουμε την σύνδεση πίστης, ύπαρξης και σχέσης σε ένα περιβάλλον απώλειας του προσώπου και ψηλαφούμε την ελπίδα μιας άλλης ζωής μέσα από την αληθινή ενηλικίωση.

Με κείμενά τους συμμετέχουν: π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Αλέξης Λάππας, Νίκη Δράγου, π. Βαρνάβας Γιάγκου, π. Βασίλειος Θερμός, Θεοφάνης Καραγιάννης, Ιωάννης Λάππας, π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Παναγιώτα Μάμα-Αγαπίου.





Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο ΠροσΌψη

Το Ινστιτούτο ΠροσΌψη ιδρύθηκε από το ζεύγος Αλέξη Λάππα, (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων) και Ανδρονίκης Δράγου, (Παιδοψυχολόγου και υπαρξιακής συστημικής ψυχοθεραπεύτριας), τον Αύγουστο του 2016 με σκοπό να επικοινωνήσει τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων αλλά και να προσπαθήσει να φέρει σε διάλογο τη θρησκευτικότητα των νέων με την σύγχρονη κοινωνική και επιστημονική πραγματικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.inprosopsi.gr/ .

Εκδόσεις εν πλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου