Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Κριτική Βιβλίου “Η λίμνη με τις νεράιδες” της Μαρίας Καλατζή


Μία ομάδα νεράιδων με σκοπό τη συλλογή κόκκινων ανθών από λωτανθούς θα περάσει στην αντίπερα όχθη. Από τον νεραϊδόκοσμό τους θα βρεθούν στον ανθρώπινο κόσμο και συγκεκριμένα στη λίμνη του βασιλείου των λωτανθών. Δύο επικίνδυνες γυναίκες θα τις αιχμαλωτίσουν με σκοπό να αλλάξουν την όψη της μιας. Η Κλειώ είναι μία σκοτεινή γυναίκα και τρεις νεράιδες θα πέσουν στην παγίδα της. Η Νεφέλη και η Μελένια θα αιχμαλωτιστούν ενώ η Ευρυδίκη θα προλάβει να μεταμορφωθεί σε βράχο.
Θα καταφέρει η Νεφέλη να βρει τη Μελένια; Θα επανέλθει στη φυσική της μορφή η Ευρυδίκη; Ποιος είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος και ποιος επιδιώκει το κακό του; Γιατί η Κλειώ μισεί τόσο πολύ τις νεράιδες και πώς γνωρίζει όλα τα μυστικά τους;
Πρόκειται για μία παραμυθένια ιστορία για μεγάλους αναγνώστες με έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού. Οι ζωές όλων περιπλέκονται με έναν αδιόρατο και περίτεχνο ιστό, τον οποίο η συγγραφέας έχει στήσει πολύ καλά.
Μυστικά, ίντριγκες, συνωμοσίες, λάθη, πάθη και έρωτες περιστοιχίζουν την ιστορία του βιβλίου και κάθε αναγνώστης που αγαπά αυτού του είδους τις ιστορίες μαγεύεται μέσα στη νεραϊδόσκονη και στα διαμάντια.
Η πλοκή και η γραφή παρόλο που είναι λιτές κεντρίζουν το ενδιαφέρον και στο τέλος ένα γλυκό συναίσθημα μας κατακλύζει θέλοντας λίγο ακόμα από αυτή τη μαγεία που μας γεννά αναμνήσεις από το παρελθόν μας. Γιατί τα παραμύθια δεν ανήκουν μόνο στα παιδιά!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου