Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Απεβίωσε ο συγγραφέας Μάκης Αντωνόπουλος

Απεβίωσε ο συγγραφέας Μάκης Αντωνόπουλος

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου στις 15.30 στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.


Απεβίωσε στην Αθήνα χθες Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 ο σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Μάκης Αντωνόπουλος που για χρόνια δραστηριοποιείτο στην Κύπρο.

Ο Μάκης Αντωνόπουλος είχε έρθει στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του “ΟΙ ΑΔΑΜΑΣΤΟΙ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Έκανε δύο παρουσιάσεις εκ των οποίων η μία στο «Σπίτι της Κύπρου» και η άλλη στο Θέατρο ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ.


Ο Μάκης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας και τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με τη Δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο, μα προ- πάντων τη συγγραφή. Είχε Βραβευτεί με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα Tο βοσκοπαίδι από την Παναγιά.


Θεατρικά του έργα έχουν παιχθεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ρωσία, στην Αγγλία και στην Ιταλία. Έχουν κυκλοφορήσει τα έργα του: Εν αναμονή (διηγήματα),

Τα μικρά τραγούδια μιας μεγάλη πατρίδας (λιανοτράγουδα για την Κύπρο), Ο πολεμιστής της νύχτας (ιστορικό μυθιστόρημα για τον Μακεδονικό Αγώνα), Το βοσκοπαίδι από την Παναγιά (ιστορικό μυθιστόρημα), Η Ρήγαινα των δαιμονισμένων αγγέλων (ιστορικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Αναζητώντας τον Αλέξανδρο (ιστορική μελέτη για τον Μ. Αλέξανδρο) εκδ. Πάργα, Με το φορεματάκι του ήλιου (νεανικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Πολεμιστής άγγελος (ιστορικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Ματωμένη άνοιξη (ιστορικό μυθιστόρημα για την Μικρασιατική Καταστροφή) εκδ. Πάργα.


Από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΟΙ ΑΔΑΜΑΣΤΟΙ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου