Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αντίπαλοι στην αγάπη - Πένυ Παπαδάκη


Ένα βιβλίο κοινωνικό, ευαίσθητο και συνάμα τρυφερό που με την πένα της η συγγραφέας μας γνωρίζει έξι φίλους που αντάμωσαν μετά από πολλά χρόνια , με αφορμή την τελευταία επιθυμία του  φίλου τους, Σταμάτη, που πέθανε από καρκίνο να παίξουν εις μνήμη του ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Είχαν γνωριστεί όλοι τους στα εφηβικά τους χρόνια, έχοντας κοινό στοιχείο την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και είχαν φτιάξει όλοι μαζί μια ποδοσφαιρική ομάδα , τα Ρεμάλια. Όμως στην πορεία της ζωής τους, χάθηκαν μεταξύ τους, αφού ο καθένας τράβηξε το δρόμο του και οι υποχρεώσεις της ζωής τους άλλαξαν.
Η συγγραφέας σε κάθε ένα κεφάλαιο του βιβλίου, μας παρουσιάζει τον κάθε ένα χωριστά και την πορεία του στη ζωή. Έφτιαξαν οικογένειες, όμως τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής μπήκαν και αυτά στη ζωή τους, όπως η κρίση, η ανεργία αλλά και η ρουτίνα και η μιζέρια και πολλά άλλα που θα καταλάβετε διαβάζοντας το βιβλίο.
Ο φίλος τους ο Σταμάτης με τον τρόπο του τους ξαναένωσε , και με πρόφαση τον ποδοσφαιρικό αγώνα , πέρα από την αμηχανία που ξαναβρέθηκαν μετά από τόσα χρόνια, θυμήθηκαν τα παλιά, και βρέθηκαν αντιμέτωποι μπροστά σε αλήθειες και λάθη που έκαναν τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύντροφοι τους.
Μια αέναη μάχη των δύο φύλων για την επικράτηση του ενός ή του άλλου;
Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος;
Στο παιχνίδι της ζωής τα δύο φύλα πρέπει να είναι μαζί, σύντροφοι, συνοδοιπόροι, ισότιμοι, μια γροθιά ενωμένη για να είναι το σκορ ισόπαλο. Γιατί η αγάπη πρέπει πάντα να κερδίζει, ότι γεννιέται  μέσα από την αγάπη, αξίζει να ανθίσει και να ζήσει……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου