Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Καλή αντάμωση εκεί ψηλά" Pierre Lemaitre

ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ
Καλή αντάμωση εκεί ψηλά
Φεβρουάριος 2018
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
2Η ΕΚΔΟΣΗ
Μετάφραση: Έφη Κορομηλά
ΒΡΑΒΕΙΟ GONCOURT 2013
ISBN: 978-618-02-1073-6
Kωδικός: 35121
Σελίδες: 592
Τιμή: 15,99 €
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5

Με τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα φέροντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα.
Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε μια Γαλλία που ξέρει να δοξάζει τους νεκρούς της, δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς που της χάρισαν τη νίκη.
Οι δύο φίλοι –ο Αλμπέρ, ένας ταπεινής καταγωγής δημόσιος υπάλληλος, και ο Εντουάρ, ένας καλλιτέχνης, περιφρονημένος από τον αυταρχικό τραπεζίτη πατέρα του– ζουν περιθωριοποιημένοι και αφημένοι στη μοίρα τους.
Καταφεύγουν στην απάτη και καταστρώνουν ένα άνευ προηγουμένου θεαματικό σχέδιο εθνικών διαστάσεων.
Παράλληλα, ο αξιωματικός τους Ανρί ντ’ Ονλέ-Πραντέλ, υπεύθυνος για τον θάνατο πολλών ανδρών του στο μέτωπο, προσπαθεί να πλουτίσει μετατρέποντας την οργάνωση των στρατιωτικών νεκροταφείων σε μια επιχείρηση αισχροκέρδειας.

Οι ζωές αυτών των πρωταγωνιστών θα συγκλίνουν δραματικά σε ένα αποκαλυπτικό, δυναμικό και λυτρωτικό φινάλε.
Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο αναπαριστά το παρελθόν και μεταφέρει τη βαριά ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας όπου θριαμβεύουν αδίστακτοι καιροσκόποι και δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες.
Με αμείωτο σασπένς και αστυνομική πλοκή συνθέτει τη μεγάλη τραγωδία εκείνης της χαμένης γενιάς.

Στις 22 Μαρτίου ξεκινά στους κινηματογράφους από την ODEON η προβολή της ταινίας Ραντεβού εκεί ψηλά, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Πιερ Λεμέτρ Καλή αντάμωση εκεί ψηλά. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία σε νέα έκδοση. Το εξώφυλλό του είναι βασισμένο στο εικαστικό της ταινίας. Η ταινία:

· Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Αλμπέρ Ντιποντέλ, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία το 2017, μένοντας τρεις μήνες στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο εμπορικές ταινίες.

· Kέρδισε συνολικά 5 βραβεία Σεζάρ, εκ των οποίων το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Αλμπέρ Ντιποντέλ και το βραβείο Καλύτερης Προσαρμογής Σεναρίου, για τον Ντιποντέλ και τον Πιερ Λεμέτρ. Το βιβλίο:

· Τιμήθηκε το 2013 με το βραβείο Goncourt, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.

· Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 600.000 αντίτυπα.

· Βρίσκεται ακόμη στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία, έξι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο αναπαριστά τον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου στη Γαλλία. Μεταφέρει τη βαριά ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας όπου θριαμβεύουν αδίστακτοι καιροσκόποι και δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες. Με αμείωτο σασπένς και αστυνομική πλοκή συνθέτει τη μεγάλη τραγωδία εκείνης της χαμένης γενιάς. «Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για το ευρύ κοινό, όπως αυτά που έγραφε ο Αλέξανδρος Δουμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου