Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Συζητώντας με την Έλενα Αντωνίου

Ερώτηση 1η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Καθώς έπεφτε η νύχτα”;

Ε.Α.: Θα το χαρακτήριζα ως μία δυνατή ιστορία αγάπης, ένα μαγευτικό ταξίδι.


Ερώτηση 2η: Η Βαλέρια μέχρι να βρει την ευτυχία θα περάσει δια πυρός και σιδήρου. Τελικά πρέπει ο άνθρωπος να περάσεις δύσκολες στιγμές και να βιώσει έντονα τον πόνο μέχρι να βρει την ευτυχία;

Ε.Α.: Λένε πως μετά τη βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο. Οπότε ο καθένας για να φτάσει στον προσωπικό του στόχο θα περάσει τα εμπόδια, θα δώσει τις δικές του μάχες ώστε να απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του. Ίσως έτσι εκτιμήσει περισσότερο την ευτυχία που τον περιμένει στο τέλος του δρόμου.


Ερώτηση 3η: Ο Αλεξέι θα χάσει την εμπιστοσύνη του στο γυναικείο φύλο. Πιστεύετε ότι δικαίως ένας άντρας χάνει την εμπιστοσύνη του στο αντίθετο φύλο και μέχρι να την ξαναβρει θα την περάσει -τη γυναίκα- από πολλά κύματα;

Ε.Α.: Δεν είναι θέμα μόνο του Αλεξέι αλλά του κάθε ανθρώπου. Όταν έχουμε πληγωθεί σίγουρα γινόμαστε πιο επιφυλακτικοί στο μέλλον. Χρειαζόμαστε έμπρακτες αποδείξεις προκειμένου να ανοίξουμε και πάλι την καρδιά μας και να αφεθούμε στο συναίσθημα.


Ερώτηση 4η: Στο βιβλίο σας τοποθετείτε την ιστορία σας στη Ρωσία, στο Καζακστάν και στην Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο κάνατε και στο πρώτο σας βιβλίο. Για διαλέγετε συνδυασμό χωρών και όχι την εξέλιξη της ιστορίας σε μία χώρα;

Ε.Α.: Αν και ήταν τυχαίο, ομολογώ πως μου αρέσει ο συνδυασμός πολιτισμών και κουλτούρας, όπως επίσης και τα ταξίδια του νου και της φαντασίας. Μου αρέσει αυτό το μοίρασμα εικόνων. Με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν μου λένε ότι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου απόλαυσαν ένα μαγευτικό ταξίδι.


Ερώτηση 5η: Η Βαλέρια στον επαγγελματικό της χώρο θα συναντήσει θανάσιμες έχθρες αλλά και αληθινές φιλίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη ζωή όλων μας. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Ε.Α.: Στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους ούτε να είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλωστε, θα ήταν και αφύσικο καθώς οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έχουμε διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετική ηθική, διαφορετικές αξίες.


Ερώτηση 6η: Η δημοσιογραφία διακρίνεται σε έγκριτη και μη. Γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι ακολουθούν τον σωστό δρόμο της ενημέρωσης και άλλοι στον κιτρινισμό; Ποια είναι η άποψή σας;

Ε.Α.: Όσον αφορά στην έγκριτη δημοσιογραφία, εξαρτάται από την οπτική γωνία που κάποιος δέχεται μια είδηση, την πολιτική του τοποθέτηση αλλά και την εγκυρότητα του ίδιου του δημοσιογράφου σ’ αυτά που λέει και επικοινωνεί. Σχετικά με τη σωστή ενημέρωση ή τον κιτρινισμό, αυτό εξαρτάται κυρίως από το μέσο στο οποίο εργάζεται κάποιος, τις εντολές που λαμβάνει και την επίσημη θέση της διοίκησης. Μην ξεχνάμε ότι και οι δημοσιογράφοι είναι εργαζόμενοι και ακολουθούν γενική στρατηγική.


Ερώτηση 7η: Ένα ακόμα θέμα, το οποίο θίγετε είναι ο χρηματισμός. Γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν τιμή -χρηματική- και άλλοι όχι;

Ε.Α.: Αυτό είναι θέμα ανατροφής, ηθικής και παιδείας. Λένε πως όλοι έχουν την τιμή τους. Εξαρτάται ίσως από το πόσο αξιοπρεπής είναι κάποιος και τις δικές του αξίες ζωής.


Ερώτηση 8η: Ο Αλεξέι και η Βαλέρια θα βιώσουν αυτό που λέμε, έρωτας με την πρώτη ματιά. Πιστεύετε ότι υπάρχει; Και αν ναι μπορεί κάποιος να αλλάξει όλη του τη ζωή και την κοσμοθεωρία του και να ακολουθήσει το άλλο του μισό όπου και αν βρίσκεται αυτός/η;

Ε.Α.: Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας και σίγουρα μπορεί να υπάρξει ένας άνθρωπος στη ζωή μας που να μας κάνει να αλλάξουμε και ζωή και κοσμοθεωρία. Να μας αλλάξει συθέμελα και να φτάσουμε στο σημείο να εγκαταλείψουμε τα πάντα και να τον ακολουθήσουμε παντού. Αυτή είναι η δύναμη του έρωτα.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Ε.Α.: Είναι μία σχέση δούναι και λαβείν, αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης. Ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή αγκαλιά τους και τα όμορφα μηνύματά τους. Ελπίζω να μην τους απογοητεύσω ποτέ και να αγαπήσουν το ίδιο κι ακόμη πιο δυνατά τις επόμενες ιστορίες.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Ε.Α.: Πρόκειται για άλλο ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, το “Πέρα από τις Σκιές”, μία ιστορία έντονα συναισθηματική που της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Εκτυλίσσεται στη Ρώμη και τη Λάρισα, και οι ήρωές μου πρέπει να δώσουν μεγάλο αγώνα για να νικήσουν τις σκιές τους και να ζήσουν τον έρωτά τους. Θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και πάλι από τη Silk και πραγματικά ανυπομονώ.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα τα βιβλία σας!!!

Ε.Α.: Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Καλή συνέχεια!
 
 
 
 
 
Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Με το «Καθώς έπεφτε η νύχτα» εγκαινιάζεται η συνεργασία της με τη SILK ενώ ακολουθεί τον Μάιο το «Πέρα από τις Σκιές».
Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει, ενώ κατάγεται από τη Μήλο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την country μουσική.
Εργάζεται σε ημερήσιες εφημερίδες ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων αλλά και σε διαδικτυακά Μέσα ως news editor.
Το πρώτο της βιβλίο ήταν «Τα Δάκρυα του Πάθους».
(2017) Καθώς έπεφτε η νύχτα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2016) Τα δάκρυα του πάθους ΙΙ, Καραμήτσου Ελένη
 
 
 
 
 

Καθώς έπεφτε η νύχτα
Η φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.

Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να φθάσει στην αλήθεια με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.

Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα...
 
 
 
 
Τα δάκρυα του πάθους ΙΙ
Ρομαντικό μυθιστόρημα. Ένας έρωτας γεμάτος πάθος και ένταση γεννιέται στη μητρόπολη του κόσμου μία βροχερή νύχτα, εκείνη τη νύχτα που οι ματιές και οι καρδιές του Ανδρέα και της Λυδίας ενώνονται αμέσως... Ψέματα και μυστικά φέρνουν το τέλος. Ο Ανδρέας εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη κι επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ η Λυδία προσπαθεί να αναρρώσει σωματικά και ψυχολογικά από τον πόνο του χωρισμού... ώσπου δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα.
Ο πατέρας της είναι ετοιμοθάνατος κι εκείνη πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της και να αντιμετωπίσει όλες τις οικογενειακές της υποχρεώσεις... Έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, τα οικονομικά προβλήματα και τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Στην προσπάθειά της να βρει μία λύση, στον δρόμο της έρχεται και πάλι εκείνος... Ο άνδρας που είχε γκρεμίσει τα όνειρά της και της είχε ραγίσει την καρδιά. Ο Ανδρέας της κάνει μια πολύ συμφέρουσα πρόταση. Έναν γάμο που θα της λύσει όλα της τα προβλήματα... Και πλέον η σχέση τους δεν θυμίζει σε τίποτα τον απόλυτο έρωτα που είχαν ζήσει. Η Λυδία έχει να διαλέξει, ανάμεσα στη λογική και το πάθος, ένα πάθος που το πλήρωσε με δάκρυα... Πώς μπορούσε να ξεχάσει το παρελθόν όταν αυτό ήταν τόσο ζωντανό; Εφιάλτες, μυστικά, ψέματα και λάθη στοιχειώνουν έναν έρωτα που δείχνει καταδικασμένος...
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου