Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά” της Μαριάννας Ευθυμίου – Γλάρου

Το συγκεκριμένο βιβλίο φαίνεται ότι γράφτηκε με πολλή αγάπη και αρκετό κόπο. Η συλλογή συνταγών, άλλωστε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Μπορεί να φαντάζει ως κάτι απλό, δεν είναι όμως. Κάθε συνταγή φτιάχνεται ξανά και ξανά μέχρι να βρεθούν τα υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους για να έχουν άρτιο αποτέλεσμα. Ειδικά στην κατηγορία των νηστίσιμων φαγητών και γλυκών είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις τις ισορροπίες. Αλλά πάνω απ' όλα, το πιο δύσκολο είναι τα αλάδωτα φαγητά.
Όλοι οι μεγάλοι μάγειρες υποστηρίζουν ότι για να νοστιμίσει ένα φαγητό χρειάζονταν μόνο τρία βασικά υλικά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Αλήθεια μπορεί να αλάδωτο φαγητό να γίνει νόστιμο; Περιηγηθείτε στις προτάσεις της κας Μαριάννας Ευθυμίου – Γλάρου και δοκιμάστε! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε! Ένα κομμάτι που εκπλήσσει τον κάτοχο αυτού του βιβλίου είναι ότι στο τέλος της κάθε συνταγής υπάρχει ένα σημείο, όπου μπορούμε να σημειώσουμε κάποια tips και σχόλια από τη συνταγή που φτιάξαμε.
Ζυμαρικά, θαλασσινά, λαχανικά, πίτες, ψάρια και άλλες κατηγορίες συγκεντρώθηκαν για να αποτελέσουν το μέρος των συνταγών που αφορούν τα φαγητά. Ενώ τα γλυκά κατηγοριοποιούνται σε γλυκά του κουταλιού, κέικ,κουλουράκια, μαρμελάδες, τάρτες και πολλά άλλα. Τέλος, έχουμε και τα αλάδωτα, τα οποία χωρίζονται σε φαγητά και γλυκά.
Όλες οι συνταγές είναι μία προς μία. Όλες εμπεριέχουν ως συστατικά την αγάπη της νοικοκυράς. Επίσης, σχεδόν όλες στηρίζονται στη μεσογειακή διατροφή. Αυτό από μόνο του το κάνει ως ένα βιβλίο με θέμα την υγιεινή διατροφή και όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας. Πολλές οι επιλογές, 277 οι συνταγές, που περιμένουν να αφεθείτε στην κουζίνα βάζοντας ακόμα και τη δική σας φαντασία προκειμένου να δημιουργήσετε και να καταπλήξετε την οικογένειά σας και τους προσκεκλημένους σας!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου