Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με φως!” της Κατερίνας Νίκα – Μάνου

Το βιβλίο αποτελείται από 15 θεατρικές ιστορίες, οι οποίες παρουσιάζονται με ποιητικότητα από τη συγγραφέα, Κατερίνα Νίκα – Μάνου. Κάθε ιστορία αποτυπώνει την περίοδο των Χριστουγέννων ή το πνεύμα τους μέσα από τον Θεάνθρωπό μας, τον Χριστό.
Σε κάθε θεατρικό εκτός των σκηνών συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες από θεατρικές παραστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Η χαρά βλέπουμε ότι είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών και τα σκηνικά και οι ενδυμασίες των παιδιών μέσα στο πνεύμα της κάθε ιστορίας.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν τα σκίτσα για τις προσκλήσεις των παρουσιάσεων που θα μπορούσαν να κάνουν αντίστοιχα και οι σχολικές θεατρικές ομάδες για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Εντός του βιβλίου υπάρχουν και δύο cd, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν οι οδηγοί των εκπαιδευτικών για τη μουσική επένδυση όλων των ιστοριών.
Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα δεν αποτελεί μόνο ένα δώρο σε ένα μικρό παιδί για να διαβάσει τις 15 αυτές ιστορίες χριστουγεννιάτικου περιεχομένου αλλά και έναν πλήρη οδηγό για τους δασκάλους θεατρικής παιδείας προσχολικής και σχολικής ηλικίας που θα ήθελαν να οργανώσουν παιδικές παραστάσεις για την πιο γλυκιά γιορτή όλου του χρόνου.
Το βιβλίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το έτος 2017 στην κατηγορία Παιδικό Θεατρικό Έργο αποσπώντας το Α' Βραβείο! Η σκληρόδετη έκδοση κάνει το βιβλίο ακόμα πιο σημαντικό και η αξία του είναι πολύτιμη. Όχι όμως μόνο για την ποιότητα του βιβλίου αλλά κυρίως για την ποιότητα του περιεχομένου, καθώς τα μηνύματα αγάπης, σεβασμού, αλληλεγγύης, γνώσεων και ευτυχίας είναι αποτυπωμένα στις λέξεις που αποδίδονται στο κείμενο από την ευρηματικότητα και το ταλέντο της συγγραφέως!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου