Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Μέσα στον χρόνο περπατώ” της Τίνας Βλασταράκου – Μεταξά

Το “Μέσα στον χρόνο περπατώ” είναι ένα ετήσιο ημερολόγιο. Έχει μία διαδραστική διάθεση, αφού ο κάτοχός του μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε χρονιά, από το 2019 έως και το 2022, επιθυμεί.
Ο ίδιος καλείται να γράψει τις ημερομηνίες στις ημέρες που αναγράφονται επάνω αναλόγως με το ποιο έτος θα το χρησιμοποιήσει.
Στις πρώτες σελίδες θα γνωρίσουμε πληροφορίες για το σώμα μας και την ψυχή μας καθώς και συμβουλές που μας δίνονται. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μας αναγνώστες να μάθουν μία προσευχή. Τέλος, υπάρχουν οι σημαντικότερες γιορτές και αργίες που αφορούν τα έτη 2019 εως και 2022.

Ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου. Πριν όμως ξεκινήσει ο κάτοχος του ημερολογίου να γράψει τις ημερομηνίες, η συγγραφέας μας συστήνει με ένα απόσπασμα ενός βιβλίου. Ακολουθεί το εορτολόγιο του μήνα, μία συνταγή βασιλόπιτας και τα σχέδια για τον μήνα όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η παρακολούθηση μίας ταινίας, το άκουσμα μιας μουσικής και άλλες δραστηριότητες.
Ακολούθως, το ίδιο μοτίβο έχει και κάθε επόμενος μήνας μέχρι το τέλος του έτους.
Συνταγές, δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, αποσπάσματα βιβλίων, προτάσεις αναγνωσμάτων, σημαντικά γεγονότα, τραγούδια και γενικές γνώσεις έρχονται να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν πράγματα που ίσως δεν γνώριζαν.
Στο τέλος όλοι μπορούν να γράψουν χρήσιμα τηλέφωνα και της οικογένειας, πληροφορίες για τις δραστηριότητες, σχολικές πληροφορίες, διάφορες άλλες σημειώσεις και κάποια στοιχεία για τη “Φλόγα”, τον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.
Είναι ίσως το πιο όμορφο και καλαίσθητο ημερολόγιο που θα γεμίσει με τον ενθουσιασμό των παιδιών, τη χαρά τους, τα όνειρά τους, τις εμπειρίες τους και τις δραστηριότητές τους. Ένας σημαντικός οδηγός αναγνωσμάτων και μία όμορφη διαδρομή μέσα στον χρόνο!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου