Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η αγαπημένη μου συλλογή με ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

Ποιος δε θα ήθελε να ήταν στη θέση του Μίσα και να κάνει ένα ταξίδι μαζί με τον Άγιο Βασίλη; Ποιος δε θα ήθελε να προσφέρει στον Άγιο Βασίλη ένα δώρο; Ποιος μπορεί να πει ότι υπάρχουν άσχημα παιχνίδια; Ποιος δε θα ήθελε να μπει κρυφά μέσα στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη; Ποιος διέδωσε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και γιατί το έκανε; Ποιος είναι ο Άγιος Νικόλαος; Τι γίνεται στην Αυστραλία που τα Χριστούγεννα είναι ζεστά και εν μέσω καλοκαιριού; Πόσο σημαντικό έργο επιτελεί αυτός ο γεράκος με την άσπρη γενειάδα του και την κόκκινη στολή του; Ή μήπως μερικές φορές αναγκάζεται να φορέσει και πράσινη;
Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουν τα παιδιά μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από 25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά. Κάθε ιστορία και μία ημέρα. Η ανάγνωση ξεκινάει από την πρώτη Δεκεμβρίου μέχρι και τις 25 του ίδιου μήνα. Το παρόν βιβλίο αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας και τι πιο όμορφο από την εικόνα των γονιών να κάθονται στο κρεβάτι έχοντας αγκαλιά τα παιδιά τους και να τους διαβάζουν ιστορίες με τον Άγιο Βασίλη και τα Χριστούγεννα.
Χιόνι, πολύ χιόνι, οι τάρανδοι του Άι Βασίλη, ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά του και όλη η μαγεία ξεδιπλώνεται στα μάτια των παιδιών καθώς οι σελίδες γυρνάνε, οι λέξεις κυματίζουν μπροστά στα μάτια τους και οι εικόνες κατακλύζουν την ψυχή τους.
Η εικονογράφηση είναι ζωντανή, πολύχρωμη και αρκετές φορές ονειροπόλα. Το κείμενο απλό και απολύτως κατανοητό. Ο Άγιος Βασίλης σε διάφορες περιπέτειες έρχεται να αποδείξει ότι θα είναι για πάντα ζωντανός αρκεί να πιστέψουμε σε αυτόν.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα κλέψει τις καρδιές μεγάλων και μικρών παιδιών. Ανοίξτε τα μάτια σας στη μαγεία και ελάτε να ζήσετε ένα ταξίδι μοναδικό. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η χρυσόσκονη κάνει την εμφάνισή της. Μοναδικό δώρο για κάθε παιδί που αγαπάει τον Άγιο Βασίλη, πιστεύει σε αυτόν και θέλει να γνωρίσει καλύτερα τη μαγεία των Χριστουγέννων.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου