Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Γιορτάστε, παιδιά! *Χριστούγεννα *Πρωτοχρονιά *Φώτα” της Νεκταρίας Παλιάκη – Μαλτέζου

Ποιο είναι το νόημα των γιορτών; Τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, τι την Πρωτοχρονιά και τι τα Φώτα; Ποια είναι τα έθιμα που συναντάμε σε αυτές τις σπουδαίες και εορταστικές ημέρες;
Μέσα από τις σελίδες θα βρεθείτε μπροστά σε ρίμα, ήθη, έθιμα και μία όμορφη συνταγή για διακοσμητικά κουλουράκια.

Ταξιδέψτε, λοιπόν, στην ιστορία του βιβλίου και γνωρίστε στα παιδιά τη μαγεία των εορτών. Αναμφισβήτητα, θα μαγευτούν και εντυπωσιαστούν τόσο από το κείμενο όσο και από τις χρωματιστές, ονειρεμένες και τόσο ουσιαστικές εικόνες που μας προσφέρει η εικονογράφος του βιβλίου, Αγγελική Δελεχά. Όπως πάντα το ταλέντο της είναι μοναδικό κερδίζοντας τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά!

Η συγγραφέας, Νεκταρία Παλιάκη – Μαλτέζου, μέσω της αμεσότητας της γραφής της και τις ομοιοκαταληξίες που θα βρουν διάσπαρτες οι αναγνώστες του προσδίδει μία ιδιαίτερη μαγεία στην ιστορία και περνάει όσα θέλει να πει με απλότητα και συναίσθημα.
Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά θα μπορέσουν να διασκεδάσουν με τις ζωγραφιές των φιγούρων της φάτνης, τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να τις κολλήσουν στην αφίσα που θα βρουν εντός του. Εκτός, όμως, από τις φιγούρες μπορούν να ζωγραφίσουν τα στολίδια και να τα τοποθετήσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Γνώσεις, παιχνίδι και χαρά είναι τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στους κατόχους αυτού του βιβλίου! Ας δώσουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στα παιδιά πέραν του παιχνιδιού να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την περίοδο των Χριστουγέννων!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου