Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το Αστέρι της Ανατολής” του Δημήτρη Χύτα

Ο Ηλίας αγαπά πολύ το διάστημα. Ο παππούς του τα βράδια τού δείχνει τη μαγεία των ουράνιων σωμάτων. Η Σελήνη έχει τη δική της μαγεία και η εξιστόρηση την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη.
Με αυτή την κουβέντα και το όνειρο του Ηλία να κατακτήσει το διάστημα θα πέσει για ύπνο αφού πρώτα ένας καβγάς μεταξύ των δύο αδερφών θα τους οδηγήσει σε λάθος κουβέντες.

Στον ύπνο του, ο Ηλίας θα γίνει αστροναύτης και θα εξερευνήσει κάθε πλανήτη και αστρικό σώμα. Η εκτόξευση ξεκινάει και ένα υπέροχο όνειρο θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαία είναι η οικογένειά του και κυρίως η συντροφιά των αδερφών του.


Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι απλώς μία ακόμα παιδική ιστορία αλλά κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Μας μιλάει για τα όνειρα, για τις αγάπες, για τη χαρά της εξερεύνησης και των γνώσεων, για την ολοκλήρωση που νιώθουμε όταν έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε, για την ανιδιοτέλεια, για τον σεβασμό, για τις μικρές απολαύσεις και για τους στόχους μας.

Η εικονογράφηση είναι τόσο νοσταλγική και η χρωματική παλέτα τόσο έντονη που τα πρόσωπα των ηρώων αντανακλώνται στα μάτια μας και μιλούν απευθείας στην καρδιά μας. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στην εικονογράφο Αγγελική Δελεχά για το μοναδικό της ταλέντο στο να μας προσφέρει ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα!
Κάθε σελίδα εμπεριέχει και ένα μήνυμα διαφορετικό. Όλοι μπορούν να τα βρουν και να τα αποκωδικοποιήσουν αρκεί να ανοίξουν τις “κεραίες” τους και να μπουν στον κόσμο του συγγραφέα και του τρόπου σκέψης του. Γιατί όταν η προσφορά προς τον διπλανό μας γίνεται με αγάπη, γιατί όταν ο άνθρωπος δεν κοιτάει τον εαυτό του αλλά τον άλλον τότε το αστέρι της Ανατολής θα λάμπει στον ουρανό και θα το δούμε με τα μάτια της ψυχής μας!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου