Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Το δώρο της ζωής" Κατερίνα Μουρίκη

Το δώρο της ζωής
Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη
Εικονογράφος: Κωνσταντίνα Ζαφείρη
Επιμέλεια κειμένου: Δήμητρα Σταύρου
Υπεύθυνη έκδοσης: Σταυρούλα Σταμάτη
Χρον. Έκδοσης: 2018
Σχήμα: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 9786185404048
Σελ.: 32
Τιμή: 9,50
Κωδ. Βιβλίου: 2672

Οι εκδόσεις Θύρα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Μουρίκη.
Παραµονές Χριστουγέννων και το όµορφο, κυκλαδίτικο νησί φόρεσε τα γιορτινά του. Όλοι περιµένουν το θαύµα της Θείας Γέννησης εκτός από τον καπετάν Βασίλη, που µένει κλεισµένος στον εαυτό του και στο καΐκι του. Κάποια φουρτούνα της ζωής τού στέρησε ό,τι πολυτιµότερο είχε, την οικογένειά του, και έσβησε την πίστη του. Μήπως όµως δεν την έσβησε τελείως, αλλά απλά, κρυµµένη µέσα στη χόβολη, περίµενε το θαύµα, που θα έφερνε την καρδιά του καπετάνιου στο λιµάνι της αγάπης και της προσφοράς;
Μια ιστορία, που θα συγκινήσει κάθε µικρό και µεγάλο αναγνώστη και θα τον κάνει κοινωνό της αγάπης της έµπρακτης, που λειτουργεί στη σκιά και τη σιωπή.

Για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων των εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, sales@stamoulis.gr



Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Κατερίνα Μουρίκη
Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1951. Σπούδασε Xημεία, Στατιστική και Oικονομία. Eργάσθηκε στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Aθήνας επί 17 χρόνια ως E.Δ.T.Π., στις έδρες Γενικής Xημείας και Oικολογίας.
Στο χώρο της Λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1984 και τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνεργάστηκε με την Eλληνική Pαδιοφωνία, την Tηλεόραση και το Yπουργείο Παιδείας. Aπό το 1992 ήταν παραγωγός της Λογοτεχνικής Pαδιοφωνικής εκπομπής "Παιδικός Γαλαξίας». Έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές διηγημάτων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Κατερίνας Μουρίκη:
Πάσχα στο ξωκκλήσι
Τα τείχη που έγιναν ζεστή αγκαλιά
Το μεγάλο όνειρο ενός μικρού σπόρου

Η εικονογράφος
Κωνσταντίνα Ζαφείρη
Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Βόλο. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για τα πινέλα, τα χρώματα και τη ζωγραφική. Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μέσα από τα εργαστήρια της σχολής ανακάλυψε τη μαγεία της οπτικής επικοινωνίας και της εικονογράφησης. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Σεμινάριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, ταξιδεύοντας μέσα από λέξεις που γίνονται ιστορίες και δημιουργώντας κάθε φορά έναν διαφορετικό κόσμο φτιαγμένο για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου