Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η κυρία Άιφελ” της Alice Briere Haquet

Η κυρία Άιφελ δεν είναι άλλη από την Κάτια, η οποία σε κάποια καμπή της ζωής της θα αρρωστήσει. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα παρόλο που θα την εξετάσουν πολλοί γιατροί. Έτσι ο κύριος Άιφελ θα αποφασίσει να της φτιάξει έναν πύργο για να τη βοηθήσει.
Η εικονογράφηση κέρδισε επάξια το βραβείο του καλύτερου εικονογραφημένου βιβλίου. Μαγευτικά τα χρώματα, τα τοπία, οι χαρακτήρες που όλα αυτά δένουν αρμονικά και ονειρεμένα σε ένα παιδικό βιβλίο.
Πρόκειται για ένα τρυφερό βιβλίο που μας μιλάει για την αγάπη και τη στοργή. Κάθε γύρισμα της σελίδας και μία νέα αποκάλυψη και ένα νέο σάστισμα. Και τι πιο όμορφο για ένα παιδί να του διαβάσει η μαμά του και ο μπαμπάς του μία τέτοια ιστορία αγάπης. Άλλωστε πρέπει από μικρά να μαθαίνουν έννοιες σημαντικές όπως η αγάπη, το δώσιμο, το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων, την ελπίδα και τη στοργή. Τέλειο βιβλίο που αξίζει και οφείλουν οι γονείς να προσφέρουν στο παιδί τους, μαζί με την αγάπη τους προς αυτό αλλά και την αγάπη μεταξύ τους. Τα παιδιά θέλουν και επιζητούν τέτοιες στιγμές γιατί μέσω αυτού θα γίνουν ολοκληρωμένοι χαρακτήρες! Κάντε το δώρο λοιπόν στο παιδί σας και καθίστε αναπαυτικά στο κρεβάτι όλοι, παιδιά και γονείς, και διαδώστε αυτή την ιστορία διαβάζοντάς την σε αυτά!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου