Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο αρχιβιβλιοθηκάριος” του Νίκου Φαρούπου

Το παρόν βιβλίο δεν είναι ένα μυθιστόρημα αλλά αποτελείται από τέσσερα διηγήματα με τίτλους “Ο αρχιβιβλιοθηκάριος”, “Ο Ακάλεστος”, “Ελεονόρα” και “Ξέρω πού έκρυψες τον Άλφρεντ”.
Και οι τέσσερις ιστορίες είναι ιστορίες που ανήκουν στην κατηγορία της φαντασίας και του μυστηρίου. Αινιγματικές βιβλιοθήκες, μεταμεσονύχτιες επισκέψεις σε νεκροταφεία, μία “αέρινη” εμφάνιση και μία μάγισσα συνθέτουν τις τέσσερις ιστορίες.
Γιατί μία βιβλιοθήκη ενοχλείται με τα γραπτά ενός αρχιβιβλιοθηκάριου; Θα καταφέρει να ζήσει; Ποια δύναμη τον κυνηγάει και γιατί; Τι κρύβεται στην “καταραμένη” βιβλιοθήκη; Πως γίνεται να συμβαίνουν σεισμοί και οι δονήσεις του να πλήττουν μόνο το κτήριο; Πολλά τα ερωτήματα... αλλά τις αποκαλύψεις δε θα σας τις δώσω. Θα σας αφήσω να τις βρείτε εσείς οι ίδιοι διαβάζοντάς το!
Ποιος είναι ο Άκαλεστος; Τι ειπώθηκε και μία παρέα θέλει να τον εκδικηθεί; Ποιος σκάβει τη νύχτα τους τάφους; Ποιο μυστικό κρύβεται στο νεκροταφείο; Μία ιστορία που θα γοητεύσει με τα ανατρεπτικά στοιχεία της.
Ποια είναι η Ελεονόρα; Ποια είναι η μυστηριώδης ύπαρξη που συνοδεύει τον Αντρέα; Γιατί το χωριό μιλάει πίσω από την πλάτη του τόσο για τον ίδιο όσο και για τη πανέμορφη γυναίκα της θάλασσας που τον συνοδεύει; Μπορεί κανείς να ερωτευτεί τη γυναίκα σωτήρα του; Ίσως είναι η πιο μυστηριώδης ιστορία από τις τέσσερις αυτού του βιβλίου με πολλή φαντασία, μυστήριο και έρωτα.
Που κρύφτηκε ο Άλφρεντ; Ποιος τον έκρυψε; Που αποσκοπεί; Γιατί μπερδεύονται δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μία μπερδεμένη ιστορία, η οποία ζητάει τη λύση της. Θα καταφέρετε να τη βρείτε ή στο τέλος θα μπερδευτείτε περισσότερο;
Και οι τέσσερις ιστορίες είναι αινιγματικές, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και της φαντασίας. Το διάβασα μέσα σε δύο ώρες και το ευχαριστήθηκα όσο λίγα! Επιτέλους οι αγαπημένες εκδόσεις επιστρέφουν με βιβλία φαντασίας, μυστηρίου και τρόμου! Πιστεύω πως το κοινό σας αδυμονούσε να διαβάσει τέτοιου είδους αναγνώσματα, μετά και από τα βιβλία του θρυλικού Stephen King. Και σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό βιβλίο του συγγραφέα που θα διαβάσω!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου