Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα” του Neil Gaiman

Αν ψάχνετε ένα απολαυστικό βιβλίο με ήρωα τον μπαμπά, το βρήκατε! Κωμικό, αστείο, φανασιόπληκτο με μοναδικό ήρωα έναν εξαιρετικό αφηγητή μπαμπά. Δεινόσαυροι, ιπτάμενα αντικείμενα, χωροχρόνος, εξωγήινοι, βγουικόλακες, πρωτόγονους, πειρατές και πιράγχας είναι μερικά από τα πλάσματα και τα πράγματα της ιστορίας που τόσο απλόχερα μας δίνει ο Neil Gaiman. Μερικοί θα σταθούν δίπλα στον μπαμπά και άλλοι θα εναντιωθούν μαζί του.
Με εντυπωσίασε ο πρόλογος του βιβλίου και ήταν ένα βήμα να γνωρίσω περισσότερο αυτόν τον αξιόλογο συγγραφέα. Και μόνο αυτά φτάνουν για να εγγυηθούν ένα βιβλίο για παιδιά.
Η εικονογράφηση είναι από τις πιο όμορφες που έχω δει με τη φαντασία να ξεπερνάει τα όρια και να προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο μπαμπάς, ο οποίος τα βάζει με όλους και με όλα για να φέρει στα παιδιά του τι άλλο από ένα μπουκάλι γάλα. Φανταστικό, πρωτότυπο, ευφυές, κωμικό, με απίθανες ατάκες και εικόνες που θα γοητεύσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Κάθε παιδί πιστεύω πως θα ήθελε έναν τέτοιον γονιό και κάθε γονέας τέτοιο ευρηματικότητα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου