Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Πασχαλιάτικο αεράκι σε κερκυραϊκό καντούνι” της Άννας Ιακώβου

Τελικά η εικονογράφος Αγγελική Δελεχά είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία της. Οι εικόνες παίρνουν μορφή και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των αναγνωστών και κάνουν το ταξίδι ονειρικό. Αυτή τη φορά θα “πεταχτούμε” στην Κέρκυρα. Ένα ταξίδι με αρώματα και πολλή αλμύρα.
Αλήθεια πως γιορτάζεται εκεί το Πάσχα; Ποια είναι τα έθιμα του τόπου; Τι θα γνωρίσει ο Ανέστης εκεί; Πως θα του φανούν όλα αυτά τα “περίεργα” που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του χωριού του;
Ένας οδηγός για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην Κέρκυρα. Η ντοπιολαλιά είναι ένα επιπλέον κομμάτι της ανάγνωσης που απογειώνουν το βιβλίο. Φυσικά δεν λείπουν και οι έννοιες των λέξεων για να μαθαίνουν τα παιδιά, και όχι μόνο, τι σημαίνουν.
Από τα πιο λατρεμένα πασχαλινά διηγήματα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, μικρά και μεγάλα. Η γραμματοσειρά είναι ένα ακόμα μαγευτικό κομμάτι του βιβλίου, το οποίο με παρέσυρε στα σχολικά μου χρόνια. Πρόκειται για ένα ακόμα αξιέπαινο ανάγνωσμα γραμμένο από τη γνωστή, σε όλους, συγγραφέα Άννα Ιακώβου με αξίες διαχρονικές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Και ποιος δεν γνωρίζει τους μπότηδες; Ένα αγαπημένο έθιμο που αναβιώνει κάθε Μεγάλο Σάββατο! Η αφέλεια του Ανέστη, η αγάπη του Δημητράκη, ο αδελφικός δεσμός του Ανέστη με τη Φιλιώ και όλη η κερκυραϊκή οικογένεια αναβίωνονται σε αυτό το μικρό βιβλίο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει λίγες σελίδες αλλά τα θέματα που αναδύονται και ξετυλίγονται είναι σημαντικά και ουσιαστικά. Η αγάπη, η πίστη, η χαρά, η συντροφικότητα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα είναι αυτά που συνθέτουν την ιστορία και γοητεύουν όσους τη διαβάσουν!





Βασιλική Διαμάντη
 

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ απο καρδιάς για την τόσο γλυκειά και όμορφη κριτική! Δεν υπάρχει μεγαλυτερη χαρά για έναν εικονογράφο απο το να διαπιστώνει οτι τα σχέδια του έχουν αγγίξει τοσο τον αναγνώστη και το συνολικό αποτέλεσμα του βιβλίου τυγχάνει τετοιας αγάπης! Αγγελική Δελεχά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα επιτυχίες εύχομαι και να μας προσφέρετε τέτοιου είδους συγκινήσεις πάντα!!!

      Διαγραφή