Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

"Κι όμως" Ηώ Αυγέρη

Κι όμως
Ηώ Αυγέρη
Σελίδες: 514
 
«Τα πέπλα της νύχτας είχαν καλύψει τνη πλάση και αυτός έριξε τα μάτια του στο έδαφος. Στα απομεινάρια της πράξης του. Απόκοσμο ύφος, που τρόμαζε όλα τα δαιμόνια και έσβηνε τις φωτιές τής κόλασης. Πίστευε πως, στο τέλος εκείνο το βάρος που καταπλάκωνε το στήθος του, θα αποχωρούσε, μα αυτό, τον είχε συνθλίψει. Σήκωσε το βλέμμα και βγήκε έξω. Πήρε στα χέρια του το σάκο που ήταν πεταμένος στο πορτ μπαγκάζ και εξαφανίστηκε»
Το παρελθόν του Σκάι παραμένει άγνωστο σε πολλούς. Είναι αυτό που τον έτρεψε σε φυγή, εγκαταλείποντας όσα έχτισε με κόπο. Και βρέθηκε να ταξιδεύει, συναντώντας όμοιούς του ανθρώπους, δραπέτες της ζωής.
Όσα δε μπορεί να ξεχάσει, όσα δεν αντέχει να αρθρώσει και όσα έπαψε να νιώθει, υπάρχουν γραμμένα σε ένα φθαρμένο απόκομα μιας εφημερίδας, που κρατά πάντα μαζί του. Το όνομά του, έχει ιστορία. Το χαμένο χαμόγελό του, η κλειδωμένη καρδιά του και η άγρια όψη του, έχουν δικαιολογία.
« Ο ήλιος έπαιζε, πετώντας τις αχτίδες του ολούθε. Μα εκείνη δε χρειαζόταν το φως του για να ζήσει. Απο μόνη της μια λάμψη και όσοι την έβλεπαν να απολαμβάνει τον πρωινό της περίπατο, τη χαρακτήριζαν ως αγγελόπλαστο θηλυκό. Μέχρι που ο φοβος έσπασε την εικόνα σε χίλια κομμάτια»
Η Ρόουζ είναι ένα ορφανό κορίτσι που επιβιώνει στους επικίνδυνους δρόμους της Αμερικής. Πολλοί γνωρίζουν την ιστορία της, μα ελάχιστοι την αλήθεια. Τα γαλάζια της μάτια, το μέσο για να τρυπώνει στους Δαίδαλους των ψυχών. Το χαμόγελό της, όμοιο με κόκκινο θάμπος και η αγνή καρδιά της, το ισχυρότερο όπλο.
Τι θα συμβεί όμως, όταν ένα τριαντάφυλλο συναντήσει το μολυβένιο ουρανό;
Μπορεί ο έρωτας, η καλοσύνη και το θάρρος, να νικήσουν το κακό;
Μπορεί η ζωή να έχει δυο πλευρές;
Κι όμως… 
 
 
 
 
Όνομα : Ηώ Αυγέρη
Τόπος γέννησης και κατοικίας : Αθήνα του πιο ανατρεπτικού αιώνα.
Ηλικία : Αρκετά μεγάλη για να γράφει και πολύ μικρή για να μη διαβάζει με την ψυχή της.
Σπουδές : Υπεύθυνος Εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων.
Η σχέση της με τη συγγραφή : Κάποιο τυχαίο απόγευμα, η μια λέξη έφερε την άλλη και πριν ενάμιση χρόνο, περίπου, όλες μαζί έφτιαξαν μια ιστορία. Αυτή λεγόταν –Το Λάθος- αλλά η επιλογή αποδείχθηκε σωστή.
Η σχέση της με την ανάγνωση : Θεωρεί πως είναι μια πράξη ερμηνείας που οι άνθρωποι οφείλουν να παίρνουν στα σοβαρά. Ένα βιβλίο έχει εποχή, κατάλληλη στιγμή και ανάλογη ψυχική διάθεση. Η βιβλιοφαγία πολλές φορές αποδεικνύεται άδικη για κάποια έργα. Γι αυτό η ίδια επιλέγει να διαβάζει δύο το χρόνο.
Αγαπά : Τη δημιουργία που ζωντανεύει μέσα από στάχτες και φτιάχνει κοσμήματα με υλικά που οι άνθρωποι θεωρούν ασήμαντα. Τα ταξίδια στο κόσμο και εκείνα του μυαλού.
Δεν αγαπά : Τα φαινόμενα τυφλότητας της εποχής.
Πίστη είναι : Όπως και να την ονομάζει καθένας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από βαθιά ανάγκη και τίποτα λιγότερο από άπλετο φως.
Ζωή είναι : Εκείνες οι τρελές επιλογές τις πιο απρόσμενες στιγμές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου