Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το Πρώτο Πάσχα” της Κατερίνας Δανδουλάκη – Χιόνη

Διαβάζοντας τον τίτλο αναρωτήθηκα ποιο πρώτο Πάσχα; Είπα να γυρίσω στο οπισθόφυλλο και να διαβάσω την υπόθεση με σκοπό να καταλάβω. Γυρνώντας το βιβλίο διαπίστωσα πως αναφέρεται στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.
Αυτό που με παραξένεψε ήταν τα δύο φύλλα που φαίνονται πίσω. Το ένα είναι της πόλης της Ιερουσαλήμ και το άλλο της Κυριακής των Βαϊοφόρων. Ενδιαφέρον σκέφτηκα. Πήγα λίγο παρακάτω και διάβασα να λέει για χρώματα, κοψίματα και κόλλες. Ουαου σκέφτηκα έχει και δημιουργίες. Ανάγνωση, κατασκευές, παιχνίδι και τεστ παρατηρητικότητας.
Πιστεύω πως είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα παιδί. Θα διαβάσει, θα γνωρίσει, θα διδαχτεί και θα ψυχαγωγηθεί. Βέβαια εκτός από όλα αυτά έχει και κάποιες εικόνες που αναπαριστάνουν κάποια γεγονότα όπως την άρνηση του Πέτρου, την Ανάσταση κ.α. Ας μην τα προδώσω όλα για να έχετε και αγωνία!
Πολύ λεπτομερές βιβλίο, του οποίου η ιστορία αναλύεται τόσο όσο χωρίς υπερβολές που να προκαλεί βαρεμάρα και ανοία στους μικρούς μας αναγνώστες! Πανέμορφη επιλογή για παιδιά Δημοτικού σχολείου, τα οποία αποκτούν αναγνωστική κρίση και παιδεία!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου