Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Κωνσταντινούπολη 1453” της Μαρίζα Ντεκάστρο

Η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω. Όταν δημιουργήθηκε το Βυζάντιο μέχρι και την πτώση του στις 29 Μαΐου 1453. Εκεί θα γνωρίσουμε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον αγώνα του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.
Η συγγραφέας φαίνεται ότι ασχολήθηκε εκτενέστατα με τη συγκέντρωση των στοιχείων, που χρειάστηκαν για να μας προσφέρει αυτό το αριστούργημα!
Μόλις είδα αυτό το βιβλίο, οι πρώτες κουβέντες ήταν: ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ! Και όντως το αγόρασα! Μετά, διαβάζοντάς το έμαθα λεπτομέρειες που αγνοούσα. Όχι γιατί δε θέλησα να μάθω, αλλά γιατί η ιστορία των σχολικών τάξεων είναι ελλιπής σε πολλά σημεία.
Το βιβλίο είναι ένας συνδυασμός αληθινών γεγονότων και μυθοπλασίας. Δε θα μπορούσε άλλωστε όλο το κομμάτι να αφορά μόνο την ιστορική πλευρά τους. Πολύ πιθανόν να ήταν βαρετό και κουραστικό για τον μέσο αναγνώστη. Άλλωστε το βιβλίο δεν αφορά μία διατριβή, η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ανάγνωσμα αξίζει να διαβαστεί από τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, για να μάθουν την ιστορία μας. Σίγουρα πιστεύω ότι αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη όλων μας και οφείλουμε να το βάλουμε σε περίοπτη θέση!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου