Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η άρνηση της άρνησης” του Δημήτρη Γιατρέλλη

Ο Δάκης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ. Εδώ και καιρό είναι άνεργος. Ψάχνει να βρει τόπους βιοποριστικούς και του έρχεται στο νου του να γίνει ιδιωτικός ντετέκτιβ. Σχεδόν αμέσως έχει το πρώτο του τηλεφώνημα. Μία υπόθεση τον περιμένει. Περιχαρής κανονίζει το ραντεβού της συνάντησης. Η πρώτη του υπόθεση αφορά την παρακολούθηση ενός γνωστού άντρα. Η γυναίκα του ψάχνει για στοιχεία μοιχείας. Μόνο που στον φάκελο εμπεριέχεται και κάτι άλλο. Ένα απόκομμα ενός άρθρου εφημερίδας. Και η ιστορία ξεκινάει δυναμικά.
Ποιος είναι αυτός ο πλούσιος βιομήχανος; Τι σχέση έχει με το πολιτικό στερέωμα; Τι σχέση έχουν οι μεταξύ τους δολοφονίες; Ποιοι εμπλέκονται με τη μαφία; Θα καταφέρει ο Δάκης Κομνηνός να βρει την άκρη του νήματος; Πόση εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε στους γύρω μας; Που είναι η αλήθεια και που σταματάει το ψέμα; Τι σχέση έχει ο Δάκης Κομνηνός με τον Γιώργο Ορφανό; Τι σχέση έχει ένας δημοσιογράφος, ένας υπουργός, ένας ιερέας και ένας βιομήχανος; Τι περιέχει το στικάκι που γίνεται μήλον της έριδος μεταξύ τόσων ανθρώπων;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα έρθουν στο φως διαβάζοντας το μυθιστόρημα. Το σασπένς, η δράση, οι ανατροπές, ο έρωτας, η φιλία και η συνεργασία είναι αυτά τα κομμάτια που θα κάνουν τον αναγνώστη να περπατήσει και να τρέξει μαζί με τον Δάκη στους δρόμους της σκέψης, της λογικής και της αλήθειας.
Το εν λόγω βιβλίο είναι καλογραμμένο, με μία ιδιαίτερη γραφή, με έναν άρτιο συνδυασμό αστυνομικού και πολιτικού δεσίματος και με πολλές φιλοσοφικές σκέψεις, οι οποίες ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης! Όλα αυτά προκύπτουν και συνθέτουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα, προσφέροντας στους αναγνώστες ένα βιβλίο που τα έχει σχεδόν όλα! Όλα αυτά, λοιπόν, το τοποθετούν σε περίοπτη θέση, καταφέρνοντας να κερδίσει τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος αλλά και όλων των αναγνωστών συνολικά. Και αυτό είναι δύσκολο, θαρρώ!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου