Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "2. Πριγκίπισσα Αθηνά: Ουπς, δεν είμαι πια όμορφη!" Στέλλα Κάσδαγλη

2. Πριγκίπισσα Αθηνά: Ουπς, δεν είμαι πια όμορφη!
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Κάσδαγλη Στέλλα
Εικονογράφος : Γιοβάνης Τόμεκ
ISBN: 9789601672335
Σελίδες: 64

Η νέα σειρά Πριγκίπισσα Αθηνά της Στέλλας Κάσδαγλη με την εικονογράφηση του Τόμεκ Γιοβάνη αμφισβητεί την παντοδυναμία των στερεοτύπων και ενθαρρύνει τις μικρές κυρίες από 7 ετών να εκφράζονται, να αναρωτιούνται, να είναι ευρηματικές και δημιουργικές.

Στη σειρά αυτή, και αυτό είναι το διαφορετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες, το σημαντικότερο δεν είναι τι μπορείς να αποκτήσεις, αλλά τι μπορείς να προσφέρεις. Δεν είναι τι επιλέγεις να φορέσεις, αλλά τι επιλέγεις να κάνεις.


Τι θέλει η ίδια η συγγραφέας να πει στις μικρές της αναγνώστριες αλλά και στις μαμάδες τους;

«Ότι στη ζωή αξίζει να είμαστε τολμηρές και χρήσιμες. Ότι η ομορφιά και η διασκέδαση είναι δύο μόνο από τα πολλά σημαντικά πράγματα που αξίζει να εκτιμάμε: η φιλία, η ευγένεια, η εξυπνάδα, η συνεργασία, η περιπέτεια, η έκπληξη, η επιμονή, η προσπάθεια, η σύγκρουση, ο έρωτας (ο πραγματικός έρωτας), η αυτογνωσία είναι επίσης σπουδαία – αρκεί να τα αναγνωρίζουμε ως τέτοια, στον εαυτό μας και στους άλλους».


Η πριγκίπισσα Αθηνά είναι ένας απίθανος χαρακτήρας. Είναι δυναμική, εκρηκτική, αυθόρμητη, μαχητική, έχει απορίες, βρίσκει απαντήσεις, δεν επαναπαύεται ποτέ. Και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Μαζί της οι μικροί αναγνώστες θα εξερευνήσουν τις δικές τους. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή την ελευθερία.


Στο 1ο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, η πριγκίπισσα Αθηνά έχει μία απορία. Μια πολύ σοβαρή απορία: Πώς περνάνε άραγε τη μέρα τους οι πριγκίπισσες; Έτσι αποφασίζει να ταξιδέψει στον χρόνο με μια παραμυθομηχανή. Εκεί θα βρει τις απαντήσεις που ζητάει: χτενίζουν τα μαλλιά τους, πηγαίνουν σε χορούς, δίνουν φιλιά σε βατραχάκια ή τσακώνονται για το ποια είναι η πιο όμορφη. Τι βαρετό! Εκείνη θέλει να φτιάχνει σπίτια, βιβλία και μηχανές, όπως τόσες γυναίκες που έχουν ζήσει στ’ αλήθεια. Και θα τα καταφέρει! Θα καταφέρει επίσης να γνωρίσει τρεις σπουδαίες κυρίες, την Αμέλια Έρχαρτ –την πρώτη γυναίκα που κατάφερε να πετάξει μόνη της πάνω από τον μεγάλο Ατλαντικό Ωκεανό–, τη Λουίζα Μέυ Άλκοτ –η οποία έγραψε το πρώτο της βιβλίο όταν ήταν μόλις δεκαεφτά χρονών– και τη Μαρί Ντέιλυ – την πρώτη μαύρη γυναίκα που πήρε διδακτορικό και συγκεκριμένα στη χημεία.


Στο 2ο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Ουπς, δεν είμαι πια όμορφη, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, μας θυμίζει πως μία αληθινή πριγκίπισσα είναι πολλά περισσότερα πράγματα από την εξωτερική της εμφάνιση. Η πριγκίπισσα Αθηνά θέλει να ακούει απ’ όλους ότι είναι όμορφη. Μια μέρα, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει τους πάντες, αποκτά στο πρόσωπο ένα σημάδι που νιώθει ότι της χαλάει όλη την ομορφιά. Και τώρα; Πώς θα βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό της; Θα την αγαπούν όπως και πριν; Υπάρχουν άσχημες πριγκίπισσες; Έχουν φίλους; Μπορούν να είναι ευτυχισμένες και να κάνουν σπουδαία πράγματα; Για να ανακαλύψει τις απαντήσεις, η Αθηνά πρέπει πρώτα να βρει τη λύση σ’ ένα άλυτο μυστήριο!


Η Στέλλα Κάσδαγλη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα και με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Σήμερα, εργάζεται ως μεταφράστρια ξένης λογοτεχνίας, γράφει για πράγματα που θα έπρεπε να συζητιούνται πιο συχνά και χρησιμοποιεί τον λόγο ως εργαλείο για την ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων. Είναι συνιδρύτρια των δικτύων Women On Top και Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Παραδίδει σεμινάρια blogging, social media και επαγγελματικής ανάπτυξης σε εφήβους και ενηλίκους και τα βιβλία της Κοιλίτσα.com και Ήθελα μόνο να χωρέσω (μαζί με όλη τη σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς), κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.


Ο ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα στο animation. Εί ναι δημιουργός του κόμικ άλμπουμ ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!, της σειράς κόμικς ΚΟΥΛΟΥΡΙ (Jemma Press) και του fanzine ΗΕΗΕ! Εικονογράφησε το βραβευμένο με ΕΒΓΕ 2016 μυθιστόρημα …ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν (Editions Synergie). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Συντονίζει την ομάδα κόμικς THE VERY CLOSED CIRCLE και συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου