Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Από τα Ουράλια στα Ουράνια” της Ελένης Χατζημιχαήλ

Το βιβλίο μας μεταφέρει στα Ουράλια και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εκεί μέσα από έξι ιστορίες, οι οποίες είναι αληθινές και όχι αποκύημα της φαντασίας της συγγραφέως, θα δούμε να ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες των ηρώων και να βρίσκουν την αλήθεια και το φως. Κάθε ιστορία και μία κατάθεση ψυχής. Όλες τους έχουν να δώσουν στους αναγνώστες πολλά. Τα διδάγματα πολλά. Η αλήθεια ΜΙΑ! Η τρομοκρατία των χωρών μεγάλη. Κανείς τους δεν τολμάει να πει δημόσια το πιστεύω του. Ο Χριστιανισμός βάλλεται από παντού. «Ρουφιάνοι» πολλοί. Ο κόσμος φοβάται και τρέμει την ελευθερία λόγου. Ο αθεϊσμός είναι η μόνη πίστη που κηρύσσεται σε αυτά τα κράτη. Οτιδήποτε αντίθετο έχει πολιτικές, επαγγελματικές και προσωπικές επιπτώσεις.
Οι ιστορίες μας δείχνουν περίτρανα την έννοια της πίστης. Ο κόσμος ψάχνει να βρει ένα χέρι να πιαστεί. Και το βρίσκει. Οι έξι μαρτυρίες το δείχνουν περίτρανα και το αποδεικνύουν. Όσοι θέλουν να βρουν την αλήθεια θα τη βρουν. Όσοι ψάχνουν την αγάπη, θα τους αποκαλυφθεί. Όσοι αναζητήσουν το φως, θα τους δοθεί.
Με συγκίνησε η ιστορία του Σβιάτοσλαβ, με δίδαξε η ιστορία του Όλεκ, δάκρυσα με τη Ναταλία και τις αποκαλύψεις της ζωής της, έτρεξα στα δύσβατα μονοπάτια παρέα με την Αγριππίνα για να μάθει το χριστιανικό της όνομα, γνώρισα την υποκρισία και την αλήθεια μέσα από τα μάτια του Βλαδίμηρου, τέλος, όρθωσα το ανάστημά μου μαζί με την Οξάνα.
Και οι έξι ιστορίες μου δίδαξαν την αγάπη, την αναζήτηση και τη θέληση να παλέψει κάποιος για να βρει όσα αναζητάει όπως γαλήνη, ηρεμία, αλήθεια και ελπίδα. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε το ΦΩΣ και την ΑΛΗΘΕΙΑ που ψάχνουμε. Θα δούμε ότι με την πίστη μπορούμε να εξαλείψουμε την κακία. Η αγάπη μπορεί να κάνει πολλά. Αρκεί να ανοίξουμε την καρδιά μας και να την υποδεχτούμε! Πρόκειται για ένα βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης, και όχι μόνο, γραμμένο με αγάπη και τρυφερότητα από τη συγγραφέα Ελένη Χατζημιχαήλ! Όσοι ζητάνε τέτοια βιβλία προς ανάγνωση, μόλις βρήκατε ένα από πολλά που υπάρχουν! Θα αντέξεις να δεις τη ζωή με άλλο μάτι; Θα θελήσεις να περπατήσεις έναν κακοτράχαλο και γεμάτο εμπόδια δρόμο; Αν ναι, τότε διάβασέ το και άνοιξε την καρδιά σου! Αφουγκράσου, σκέψου, ερεύνα και πίστεψε αν θέλεις την αλήθεια του Χριστού!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου