Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Σμαρώ Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα - Δέσποινα Χατζή

Ένα βιβλίο που έχει ως επίκεντρο την Σμαρώ, μια έξυπνη γυναίκα από καλή οικογένεια της Πόλης , που παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι δυναμική με υψηλούς στόχους, με αγάπη για τα βιβλία και γοητευμένη από  τον καθηγητή της Κωνσταντίνο.  Μεταξύ τους ανθίζει ένας έρωτας που μετά από τα γεγονότα του 1955 και ένα ατύχημα του Κωνσταντίνου, ο έρωτας τους ανατρέπεται, η Σμαρώ αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο, ενώ μετά από χρόνια κάποια γεγονότα την οδηγούν στην εξαφάνιση.
Το μοναχοπαίδι της ο Μηνάς ακόμα και μετά από σαράντα τέσσερα χρόνια αναζητά τα ίχνη της , ανάμεσα σε Ελλάδα και Παρίσι μαζί με την καλή του φίλη Αρλέτ, προσπαθώντας να βρει την άκρη του νήματος και να μάθει  αν ζει ακόμη η μητέρα του και τους λόγους που εξαφανίστηκε.
Ένα πολυπρόσωπο  μυθιστόρημα γεμάτο περιγραφές της Πόλης και του Παρισιού, του τότε και του τώρα,  πλημυρισμένο από πολίτικα αρώματα και μυρωδιές που μας γεννάει έντονα συναισθήματα και ανυπομονησία για το τι θα συμβεί στο τέλος.
Όσο το βιβλίο πλησίαζε προς το τέλος η αγωνία μου κορυφώθηκε και περίμενα με αγωνία να δω που τους οδήγησε η αναζήτηση και αν το τέλος ήταν αίσιο για την ψυχή του Μηνά που λαχταρούσε τόσα χρόνια να μάθει γιατί εξαφανίστηκε η μητέρα του.

Άραγε το τέλος που επιφυλάσσει η συγγραφέας για τους ήρωες της είναι λυτρωτικό; Ή η αρχή για ένα νέο ταξίδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου