Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Φως μέσα στη θύελλα Κώστας Κρομμύδας

Το «Φως μέσα στη θύελλα»  του Κώστα Κρομμύδα είναι ένα βιβλίο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου μέχρι  να φτάσω στο τέλος. Ένα βιβλίο με εξαιρετικά κινηματογραφική πλοκή, με αγωνία, μυστήριο και πολλές ανατροπές που σου κόβουν την ανάσα.
Η αφήγηση του είναι σε πρώτο πρόσωπο, μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας της ιστορίας της Φωτεινής Μέλιου,  μιας διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου, με καταγωγή από ένα φανταστικό νησί την Άθωρα. Βρίσκεται στο νησί της για λίγες μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντα της στην έδρα του πανεπιστημίου στο Μπέρκλεϊ και εγκλωβίζεται εκεί από ένα σπάνιο και υπερφυσικό μετεωρολογικό φαινόμενο. Η θύελλα που ξεσπά απειλεί τις ζωές των κατοίκων του νησιού, ενώ ο κίνδυνος που ελλοχεύει  είναι διπλός καθώς ο αποτρόπαιος φόνος του ιερέα του νησιού την βάζουν άθελα της στο επίκεντρο των γεγονότων. Πανομοιότυποι φόνοι που μοιάζουν με τελετουργικό έχουν σημειωθεί και στην Ιταλία και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δολοφόνος βρίσκεται εγκλωβισμένος και ο ίδιος στην Άθωρα λόγω της θύελλας.
Ποιος άραγε είναι ο ένοχος; Ποιο νήμα συνδέει τον  Αζέμ, που ήταν μέσα στους πρόσφυγες που ναυάγησαν πριν λίγες μέρες στο νησί, τον Ιταλό επενδυτή  Κάρλο και τον ανθρωπολόγο Γκάμπριελ; Ο Στέλιος, παιδικός φίλος της Φωτεινής και αστυνόμος στο νησί, θα αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας και κάπου εκεί μπλέκεται και η αινιγματική ερημίτισσα Σοφί.  Το αστυνομικό στοιχείο της υπόθεσης και η ενδιαφέρουσα πλοκή, μου κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον όσο ξεδιπλωνόταν το μυστήριο και προσπαθούσα μέσα από τους χαρακτήρες να ανακαλύψω τον δολοφόνο. Η αποκάλυψη του προς το τέλος της ιστορίας ομολογώ ότι με εξέπληξε. Αγάπησα το όμορφο φανταστικό νησί, τους κατοίκους του, και την άγρια ομορφιά του που με τις παραστατικές εικόνες του συγγραφέα, ένιωθα να βρίσκομαι εκεί.

Το Φως μέσα στη θύελλα είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα, που θα σας ταξιδέψει και θα σας συναρπάσει! Απολαύστε το….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου