Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κριτική Βιβλίου “Βασιλική, Η μαγική ηχώ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ” του Ζήση Παπαϊωάννου

 

Η Βασιλική ανακαλύπτει την ηχώ και τη δυναμική της... στα όνειρά της. Εκεί, θα μεταφερθεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και, πέρα από τα στοιχεία της φύσης που θα τη μαγέψουν, θα δει τη δύναμη της φωνής και συγκεκριμένα αυτή της ηχούς.
Η Επίδαυρος θα γίνει ο καταλύτης για να δει πως (επι)δρά η φωνή στον χώρο και τη μαγεία του χώρου. Ποιος δεν έχει θαυμάσει αυτό το σπουδαίο αρχαίο θέατρο; Πόσοι ηθοποιοί δε θα ήθελαν να γίνουν μέλη του χορού μιας αρχαίας τραγωδίας ή κωμωδίας; Πόσοι δε θα ήθελαν απλώς να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα αρχαίο επίτευγμα; Πόσο θαυμασμό προκαλεί σε κάθε επισκέπτη ο χώρος; Τι θα ανακαλύψει η Βασιλική όταν ξυπνήσει και ανακαλύψει ότι η φωνή, ή καλύτερα, η ηχώ δεν έχει την ίδια επίδραση ή δράση σε όλους τους χώρους;
Ο συγγραφέας και ηθοποιός, Ζήσης Παπαϊωάννου, μέσα από μία μοναδική ιστορία μας συστήνει... την ΗΧΩ! Το κείμενο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω και αναμφισβήτητα αποτελεί έναν γλωσσικό “παράδεισο” καθώς και έναν σπάνιο γλωσσικό εμπλουτισμό που θα αφήσει το αποτύπωμά του στην ψυχή των αναγνωστών –μικρών και μεγάλων.
Η εικονογράφηση του βιβλίου “Βασιλική, Η μαγική ηχώ της Επιδαύρου”, η οποία αποτελεί δημιουργία του Βελισσάριου Μπούρδου, μας μεταφέρει στην ονειρική χροιά του συγγραφέα και κατορθώνει να “εγκλωβίσει” εντός των εικόνων κάθε σκέψη του Ζήση Παπαϊωάννου, άρωμα, αναπόληση, εξήγηση που ξεδιπλώνει με έντεχνο τρόπο!
Αν ψάχνετε για τα παιδιά σας ένα βιβλίο γεμάτο ομορφιά, έμπνευση και γνώσεις, τότε το βιβλίο “Βασιλική, Η μαγική ηχώ της Επιδαύρου” είναι το καταλληλότερο! Αναζητήστε το και θα μαγευτείτε τόσο εσείς –οι γονείς– όσο και τα παιδιά από το συγκεκριμένο ανάγνωσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου