Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Κριτική Βιβλίου “Ρόμι και Μιράντα” της Δελίνας Βασιλειάδη

 

Η Ρόμι είναι μια μικρή και γλυκιά ελεφαντίνα. Η Μιράντα είναι μια σκιουρίνα πονόψυχη και συμπαθητική. Κάποια στιγμή θα συναντηθούν και όλα θα ανατραπούν στις ζωές τους...
Τι είναι αυτό που χωρίζει τους ελέφαντες με τους σκίουρους; Πώς δημιουργήθηκε αυτή η αντιπαλότητα; Τι θα γίνει με τα δύο αυτά κορίτσια; Θα κατορθώσουν να αφήσουν στην άκρη τα εμπόδια και να καλλιεργήσουν μια υγιή και αληθινή φιλία; Πώς θα δουν οι οικογένειές τους αυτή την απροσδόκητη φίλια; Γιατί η Ρόμι είναι στεναχωρημένη; Τι την προβληματίζει; Θα καταφέρει η Μιράντα να της φτιάξει τη διάθεση;
Η συγγραφέας, Δελίνα Βασιλειάδη, έρχεται για ακόμα μία φορά να μας συναρπάσει και να μας δείξει μέσα από την πένα της ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν η καρδιά μας ξεχειλίζει από αγάπη και καλοσύνη. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, οι μικροί μας βιβλιοφάγοι θα γνωρίσουν αξίες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα τους διδάξει –χωρίς διδακτισμό– ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν αν έχουμε θέληση, υπομονή και επιμονή! Η ελπίδα και η φιλία είναι σημαντικά μηνύματα που περνάει η δημιουργός με αριστοτεχνικό και έντεχνο τρόπο. Αλλά δεν μένει μόνο σε αυτά. Μας δίνει να κατανοήσουμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό και μιαρό αλλά μας ανοίγει μία άλλη –άγνωστη σε εμάς– πόρτα οδηγώντας μας στο φως και στη γνώση και κάνοντάς μας καλύτερους ανθρώπους! Γιατί η αγνότητα και η αθωότητα που υπάρχουν στην ψυχή των παιδιών μας είναι ουσιαστική! Άλλωστε, όταν κοιτάμε με τα μάτια της καρδιάς όλα αλλάζουν και τα χρώματα και η αγάπη σπέρνουν τον κήπο της ευλογίας και της ευτυχίας!
Η εικονογράφηση, δια χειρός Λουίζας Καραγεωργίου, αποτελείται από χρώματα συνδυασμένα με αυτά των δύο μικρών κοριτσιών που χάνονται στον κόσμο του παιχνιδιού και της χαράς και αναμφισβήτητα μαγεύουν τους αναγνώστες της ιστορίας!
Εν κατακλείδι, το βιβλίο “Ρόμι και Μιράντα” δεν είναι ακόμα ένα παιδικό παραμύθι αλλά μία κατάθεση ψυχής της γλυκιάς, πολυβραβευμένης και ταλαντούχας Δελίνας Βασιλειάδη που αξίζει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά –μικρά και μεγάλα.
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου