Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κριτική Βιβλίου “Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις” της Παναγιώτας Φλεβάρη

 

Η Μελίτη είναι μία μικρή πριγκίπισσα, η οποία απολαμβάνει την αγάπη από τους γονείς της. Όλα είναι υπέροχα και ήρεμα ώσπου η μητέρα της αρχίζει να την προσφωνεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, πριγκιπονεραϊδούλα.
Αυτό θα προβληματίσει τη μικρή Μελίτη και θα την οδηγήσει σε διάφορα μαγικά προκειμένου να καταλάβει τι νεραϊδένιες δυνάμεις έχει. Μόνο που τα αποτελέσματα δε θα είναι αυτά που προσδοκά.
Όσο περνάει ο καιρός και δεν ανακαλύπτει τις δυνάμεις της θυμώνει και ζητάει από τους γονείς της να σταματήσουν να την αποκαλούν έτσι. Κάτι αναπάντεχο θα συμβεί στη ζωή της, έτσι ξαφνικά.
Τελικά, η Μελίτη έχει δυνάμεις; Τι δυνάμεις όμως είναι αυτές; Θα τις ανακαλύψει ή όχι; Θα τις κατανοήσει όταν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους;
Η συγγραφέας, Παναγιώτα Φλεβάρη, μας προσφέρει μια “περιπέτεια” γεμάτη μηνύματα και, μαγεία, ανθρωπιά και κοινωνικές ανησυχίες! Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που μας παρουσιάζει και μας συστήνεται με ένα πόνημα με πυγμή και ξεκάθαρες ιδέες. Μας προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε και μας καθιστά σαφώς ότι έχει το ταλέντο και τις ιδιότητες για να μας προσφέρει πολλές ακόμα συγκινήσεις και όμορφες ιστορίες!
Η γνωστή και ταλαντούχα εικονογράφος, Δήμητρα Πέππα, με την γνωστή της μαεστρία και το φυσικό της ταλέντο πιάνει τα πινέλα της και ζωγραφίζει με αριστουργηματικό τρόπο της δικές της εικόνες. Μία από τις πιο αγαπημένες, δική μου αλλά υποθέτω και των περισσότερων αναγνωστών, είναι αυτή του εξωφύλλου, για έναν και μοναδικό λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη φροντίδα και την αγάπη της μικρής Μελίτης για τα απροστάτευτα και πονεμένα πλάσματα του κόσμου.
Δε θα πω περισσότερα, γιατί δε θέλω να χαλάσω τη μαγεία των αναγνωστών σχετικά με τις “μαγικές” δυνάμεις που θα γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης! Διαβάστε το στα μικρά παιδιά που δεν έχουν επαφή με την ανάγνωση ή αφήστε τα μεγαλύτερα να ανακαλύψουν μόνα τους τα σπουδαία μηνύματα που περνάει η δημιουργός του βιβλίου!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου