Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σωτηρία Περβανά


H Σωτηρία Περβανά γεννήθηκε στη Mαρώνεια Kομοτηνής, σ’ έναν τόπο προικισμένο, που της έμαθε να αφουγκράζεται τους ψιθύρους του δάσους και να εμπνέεται από τη φυσική ομορφιά. Ασχολείται με το γράψιμο από νεαρή ηλικία. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Στην άκρη του νήματος. Το βιβλίο Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο είναι το τρίτο μυθιστόρημά της.
"Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο" κυκλοφόρησε το 2015 και "Στην άκρη του νήματος" το 2014 από τις εκδόσεις Κέδρος. "Άργησες μόνο μια ζωή" το 2012 από τις εκδόσεις Ωκεανός.


 "Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο"

Η μεγάλη αυτοκρατορία των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων πνίγεται από τους μαύρους καπνούς και τα ματωμένα νερά της Σμύρνης. Ο ξενιτεμός οδηγεί τη Σμυρνιά Πολύμνια με το ασαράντιστο λεχούδι της στη Θράκη. Η Κορνηλία ενηλικιώνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων της οικονομικής πτώχευσης των αρχών της δεκαετίας του 1930, της δικτατορίας του Μεταξά, της βουλγαρικής κατοχής και του Εμφύλιου πολέμου, του οποίου ο απόηχος φτάνει στα χώματα της Θράκης που μυρίζουν ταμπάκο...

Η πορεία μιας ισχυρής οικογένειας, που εμπλέκεται στον αγώνα των ανταρτών και μένει χωρίς προστάτη και πόρους, εξελίσσεται παράλληλα με τις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας του 20ού αιώνα.
Η Κορνηλία παίρνει στα χέρια της τη μοίρα της οικογένειάς της, γίνεται προστάτης και κηδεμόνας, καταφέρνει να βγει μέσα από λαίλαπες δυνατότερη κάθε φορά και, πιο αποφασισμένη από ποτέ, να ξαναδημιουργήσει την περιουσία που σπαταλήθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση. Κατορθώνει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία σιγαρέτων. Όμως, ένας φόνος από το παρελθόν επιστρέφει στις μνήμες και απειλεί να γκρεμίσει το έργο της ζωής της.

Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.



"Στην άκρη του νήματος"
Ιζαμπέλ
Ένα πλάσμα γεννημένο στα σκοτάδια. Μηδενισμένο από την αρχή της ζωής του.
Ένα κορίτσι πλασμένο από θεούς και δαίμονες. Που μεγάλωσε - εγκαταλειμμένο από την ίδια του τη μάνα - με τον εχθρό του, που το έτρεφε με μίσος.
Μια γυναίκα που μπορεί να μετουσιωθεί σε φως και να διαλύσει κάθε σκοτάδι. Που μπορεί όμως και να ανοίξει τις πύλες της κόλασης και να βουλιάξει στη διαστροφή.
Mια γυναίκα που από θύμα γίνεται θύτης. Σύζυγος και εραστής, πιόνια της ίδιας παρτίδας.

Στην άκρη του νήματος.
Ποιος θα βγει αλώβητος από αυτή την παράνοια;
Ποιος μπορεί να ξεριζώσει τους δαίμονες που υπάρχουν στην ψυχή μιας γυναίκας που η αθωότητα την εγκατέλειψε μόλις στα δεκατρία της χρόνια;



"Άργησες μόνο μια ζωή"
 Πεθαίνει ο άνθρωπος από έρωτα; Πονάει ο έρωτας; Εγώ μέχρι χτες νόμιζα πως ο έρωτας είναι μελωμένο γέλιο...

Η Λυδία μετά από πολλά χρόνια, κι ενώ είναι πια παντρεμένη με τον Μάρκο και μητέρα δύο παιδιών, τυχαία, σε ένα μπαράκι όπου έχει πάει με την κολλητή της φίλη, θα συναντήσει ξανά τον παλιό μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Πέτρο.

Η επανασύνδεση είναι αναπόφευκτη, αφού μολονότι πίστευε πως τον είχε ξεπεράσει, θα διαπιστώσει ότι οι παλιοί λογαριασμοί δεν κλείνουν ποτέ. Θα αφεθεί, λοιπόν, στον νεανικό της έρωτα, για να καλύψει το κενό που της έχει αφήσει. Ωστόσο τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όσο εύκολα φανταζόταν.

Ακολουθώντας τον χάρτη που η Μοίρα έχει σχεδιάσει για τη ζωή της, η Λυδία θα ζήσει για ένα μεγάλο διάστημα ισορροπώντας ανάμεσα σε δυο έρωτες, ανάμεσα σε δυο παράλληλες ζωές, πότε σαν θεατής και πότε ως πρωταγωνιστής του σεναρίου της ίδιας της ζωής της...

Ένα ερωτικό, μυθιστόρημα, αριστοτεχνικά γραμμένο από μια πολλά υποσχόμενη νέα συγγραφέα, που κρατά τον αναγνώστη καθηλωμένο μέχρι την τελευταία του σελίδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου